N1: Paikalliskamppailu Monnarilla 20.2.2016

Oli lauantaiaamu. Tunnelma oli latautunut ja odottava kun saavuimme kymmeneltä Palokkaan aamusählylle. Sähäkät 3vs3-pelit, vaparikuvioiden hiomiset ja parit vedot alle ennen illan matsia. Tiedossa oli kuuma paikalliskamppailu kaupungin rouvuudesta Happeeta vastaan. Radiossa ja pukukopissa oli höpisty pelistä jo viikkoja, ja pisteet olivat molemmille tärkeät. Pelin tulosta emme voineet etukäteen tietää, mutta siitä olimme varmoja, että tapahtumasta tulisi hieno. Odottavan aika oli hyvin pitkä. Peli alkoi vasta 18.30. Puoli viiden jälkeen porukkaa rupesi valumaan hallille. Tällä kertaa tosin Monnarille, vaikka illan ottelu olikin meidän kotipeli. Alkusäädöt saatiin pois alta ja sitten olikin aika keskittyä itse otteluun.

Tane luukulle, ykköskenttää tulille ja ensimmäinen erä käyntiin. Se erä alkoikin varsin mallikkaasti meidän kannaltamme, kun jo ajassa 5.24 Silja pistää pallon verkkoon. Tästä hyvän kipinän saaneena tuumattiin että voisi sitä toisenkin tehdä, joten Pinja kävi pistelemässä seuraavan maalin vain hieman myöhemmin, ajassa 5.56. Tapahtumia riitti, mutta enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty joten erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0 johtoasemassa.

Toisessa erässä odoteltiin lähes erän viimeiselle neljännekselle ennen kuin ruvettiin maalaamaan. Ajassa 34.50 Happee iski kavennusosuman ja tilanne oli 2-1. Kuitenkin taas hieman yli minuutin myöhemmin Ansku laittaa tarkan ranteen puolesta kentästä, ja fanien sekä joukkueen iloksi yläpesäänhän se upposi ajassa 36.07. Vieläkään Happee ei halunnut päästää meitä karkumatkalle joten he iskivät uuden kavennusosuman ja tilanne 3-2. Tässä vaiheessa pelikello näytti 38.49.

Kolmas, ja erittäin jännittävä erä aloitettiin siis kotijoukkueen tiukassa 3-2 johtoasemassa. Viimeiseen erään mennessä Happee kuitenkin oli ehtinyt ryhdistäytyä, ja se näkyi. Erän alkupuolella Happee teki kaksi maalia minuutin sisään ajoissa 47.27 ja 47.59, ja menivät 4-3 johtoon. Peliä siis oli jäljellä noin 12 minuuttia. Nyt oli meidän aika tehdä korjausliike ja iskeä peli vähintään tasoihin. Ajassa 50.04 Pääsimme pelaamaan ylivoimalla kun Happee otti kahden minuutin rangaistuksen.Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Aika rupesi käymään vähiin joten valmennusjohto päätti ottaa aikalisän kun peliä oli jäljellä 4 minuuttia 10 sekuntia. Sovittiin että jos maalia ei nopeasti syntyisi, rupeaisimme pelaamaan kuudella viittä vastaan. 58.05 maalivahti otettiin pois, ja laitettiin pyöritys käyntiin. Paljon oli paikkoja, mutta pallo ei vain meinannut löytää tietään maaliviivan yli. Oikeasti ajateltiin vain pitää 427 katsojaa hieman jännityksessä, koska 28 sekuntia ennen pelin loppua Pinja vielä pistää pelin nätisti tasoihin, ja näin ollen tilanne 4-4. olimme vielä taistelussa mukana.

Jatkoajalle mentiin, mutta kumpikaan ei enään saanut maalia aikaiseksi. Pisteet puoliksi ja mahtava, tunnelmantäyteinen ilta pakettiin. Suuri kiitos faneille, ja koko seuralle upean tapahtuman järjestämisestä. Lopuksi vielä teimme sellaisen johtopäätöksen, että onhan meillä aivan mahtava joukkue!

#14

 

Kuvia paikalliskamppailusta. Kuvaajana Ismo Nybacka.

https://www.flickr.com/photos/125734675@N02/sets/72157664938119415/

 

 

 

25.02.2016

Share |