N1: Ampparinaiset haastoivat Classicin

Peliviikonloppuun oli mukavat lähtökohdat: lauantaina vastassa hallitseva Suomen mestari Classic ja sunnuntaina kova finaaliehdokas NST. Perjantain valmistavissa harjoituksissa vallitsi levollinen ja hyvä fiilis, sillä näitä joukkueita vastaan meillä ole mitään muuta kuin voitettavaa. Tokikin ampparityylille uskollisina päätimme lähteä härnäämään kumpaakin joukkuetta, eikä mitään annettaisi ilmaiseksi.

Lauantain vastustaja Classic saapui Palokan pyhättöön parhaimmalla rosterillaan ja tämän nähdessään tuli ampparipelaajille vieläkin enemmän taistelutahtoa. Mikäpä olisi mukavampaa, kuin viedä puikot maajoukkuepelaajalta! Alkulämmittelyiden jälkeen rauhoitumme pelin alkuun kopissa kuunnellen ”Kapteeni käskee” biisiä. Tämän kappaleen ja yhteisten ”hii-o-hoi” huutojen voimalla jokainen pelaaja oli valmis astumaan taisteluareenalle: tänään rytisee!

Ampparinaiset lähtivät peliin kahdella ketjulla, ja näin ollen pelaajat pääsivät peliin sisälle heti pillin soidessa. Oman maalin edustalla taisteltiin kovempaa kuin koskaan aiemmin tällä kaudella, pallollinen rohkeus oli tapissansa ja peli-ilo oli käsin kosketeltavaa. Ampparinaisten tarmokas alku hämäännytti selkeästi Classicin konkareita, sillä ensimmäisen erän aikana nähtiin ainoastaan kaksi maalia vieraiden hyväksi. Mainittakoon myös, että erän aikana kotijoukkueella oli mahdollisuus tasoittavaan maaliin ylivoimalla. Kuitenkin allekirjoittanut koki, että pelaamme paremmin 4 vs 4 ja näin ollen lähti boksiin istumaan jäähyä estämisestä. Erikoistilanteet kestettiin ja erätauolle lähdettiin 0-2 tilanteessa.

Toisen erän alku mukaili hyvin paljon ensimmäistä, mutta ampparinaisten pelin taso oli hieman laskenut. Kaveri sai paljon vaarallisia tilanteita, ja tällä kertaa tuuri oli meidän puolella, ettei pallo pomppinut maaliin asti. Tuuri loppui siinä vaiheessa, kun vastustajan tehonainen Nina Rantala iski Emmin läpi (kyllä, tämän voitte tarkistaa maalikoosteesta) pallon verkkoon. Tämän onnekkaan pomppumaalin ansiosta vierasjoukkue sai lisäpuhtia tekemiseensä ja pian tilanne oli jo 0-6.

Ajassa 33:06 Classicin Anne Suomalainen otti jäähyn hieman epäselvästä tilanteesta ja näin O2 pääsi pyörittämään yyveetä. Allekirjoittanut asteli yyveeseen kentälle, ja mietti ainoastaan, että josko tällä kertaa pysyisi kaukalon sisällä loppuun asti. Tämä ajatus oli virhe. Vain 44 sekuntia myöhemmin tuomarin käsi oli ylhäällä mailaan lyönnin merkiksi. Ei muuta kuin boksiin pitämään seuraa vastustajalle. Luojalle kiitos (tai oikeastaan Jerelle), että reeneissä on reenattu paljon 4 vs 4. Tästäkin hupaisasta tilanteesta selvittiin ja erätauolle lähdettiin vastustajan johtaessa 0-6. Erätauolla sovittiin, että otetaan viimeisestä erästä erävoitto. Erävoitosta taistellaan viimeiseen hengenvetoon asti. Ja näinhän ampparinaiset tekivät. Kun pallo pistettiin erän alussa keskelle, oli Classicilla vastassa aivan eri jengi kuin edellisessä erässä. Ja vaikka vierasjoukkue tekikin ensimmäisen maalin, ei ampparit tästä hätkähtäneet, vaan rohkeasti rakensivat peliä toiseen päähän.

O2 ensimmäinen maali nähtiin ajassa 52:44, kun ensin huikea pakkipari Luoma-Pöntinen kikkailivat kolme vastustajan hyökkääjää aivan kuutamolle, Pöntinen passasi pallon maantienkiitäjä Emmille, joka taas pitkän juoksun jälkeen kiskasi pallon niin maan perkeleen lujaa maalia kohti. Jasmin ”Jasu” Paloniemi odotteli maalilla ja korjasi pisteet kotiin. Kädet kattoon, Emmi hyppii innoissaan syöttöpisteestä ja lisäenergiaa kotijoukkueelle. Erää ehti kulua vain puolitoista minuuttia, kun Maiju Parttimaa sai mainion syötönkatkon ja lähti uhmakkaasti nostamaan palloa ylöspäin. Hyökkäykseen lähti mukaan myös Veera ”Vesku” Jalkanen sekä Jasu. Muutama hieno kikka matkalla, Maiju syöttää Veeralle, joka puskee pallon maalin sisään. Yleisö repeää liitoksistaan, vaikka tilanne onkin 2-7 vastustajan hyväksi. Ihan sama, näillä maaleilla naiset ottivat sen erävoiton ja sen myötä henkinen kasvu joukkueessa oli huimaa katsottavaa!

Lopuksi mainittakoon junnumaalivahti Alina Laitisen upea ottelu erittäin kovaa vastustajaa vastaan. Tämä tyttö toimi taas joukkueen muurina ja saikin ansaitusti veikkauspisteet. Seuraavana vastustajana joukkue kohtaa NST:n, jatkuuko pelihuuma samanlaisena?

#16

 


27.02.2016

Share |