N1: Turkuun asti palloilemaan

O2 naiset astuivat bussin ovista ulos turkulaisten maaperälle ja haistoivat taistelun kosteassa syysilmassa. Matkaan oli lähdetty työhaalarit valmiiksi niskassa ja vastustajan pelitapaa oli scoutattu viikkokausia. Olimme perillä vastustajan pelitavasta, kovimmista pistenikkareista, karvauksen tasosta ja puolustuksen maalirakosista. Ainakin luulimme tietävämme. Käytännön toteuttaminen olikin sitten aivan eri tarina.

Ensimäiseen erään lähdettiin latauksella, joka purkautui kotijoukkueen avausmaaliin pienestä kanttivedosta maalin nurkkaan vasta 20 sekunnin päästä alkuvihellyksestä. Ei mennyt montaa minuuttia kun ajassa 4.27 saavat vihulaiset toisen karkuaskeleen siemenen ja vievät tilanteen 2-0. Ajassa 16.57 ampparit tekevät ryhtiliikkeen ja saavat avausmaalinsa ilmiömäisestä läpikentän avauksesta aivan maalin eteen asti jossa Roosa Petomainen Arvo painaa ilmasta ensimäisen liigamaalinsa verkkoon. Syöttäjä Heidi Aukee sai myös ensimäisen liigapisteensä ansaitusti. Turkulaiset olivat varmaankin jo ajatuksissaan erätauolla kun Hurja Meriläinen nostaa laitaa pitkin siirettyn rangaistuksen aikana ja toimittaa palloa maalin eteen asti jossa Jasmin Palloniemi tuikkaa pallon oikeaan suuntaan maaliin asti. Neljä sekuntia myöhemmin pilli soi ensimäisen erän lopuksi.

Toiseen erään siripirin voimalla lähdettiin pukukoppimaalin innoittamana. Ajassa 25.24 puolenkentän tuntumassa suoritti allekirjoittanut sekä Hurja Meriläinen yksinkertaisen vaparikuvion joka päätyi verkon perukoille. Sitten päästiinkin reenaamaan johtoasemassa pelaamista ja samalla vähän alivoimaa kun kapteeni Niemelä ottaa estämisestä mielenkiintoisen jäähyn. Alivoimapelaaminen on jumalallista ja peittoa on kuin Unikulmassa. Puolustus kuitenkin rakoilee erän aikana loppupuoliskolla ja vihulainen saa naulattua itsellensä tasoitusmaalin sekä kaksi karkuaskelta. Erätauolle lähdetään lukemissa 5-3.

Vielä olisi kokonainen erä ja 20 minuuttia aikaa ottaa turkulaiset kiinni ja viilettää ohi. Kahden maalin karkumatka jatkoi kuitenkin jatkumistaan kun vihut tekevät tappavan tehokkaaseen tahtiin yhteensä vielä neljä bongoa. Yksi sattui menemään oman pakin kengästä ja toinen rangaistuslaukauksesta joka sattui olemaan suhteellisen hieno sellainen, mutta eihän sitä ääneen saa sanoa. Lukemat olivat karut ja kotiin lähdettiin miettelijäinä ja nälkäisenä seuraavaan peliin Erän keppanaisia vastaan. Nähdään Palokassa seuraavassa taistossa!

#18

20.11.2015

Share |