N1: Pala suklaata

Perinteisen seitsemäntuntisen kuorsaamisen jälkeen on hyvä herätä sunnuntaiaamuun. Eikä ole edes alaselkä juuri kipeä, ihanaa. Peli olisi iltapäivällä, mikä on meille ihan pala Fazerin sinistä. Rutiinilla pitäisi hoitaa, enintään voi olla vähän vaikeuksia syttyä näin tavanomaiseen peliin. Eiku ei. Se on revanssi ja kauden viimeisiä viedään, 120 minuuttia peliaikaa jäljellä tätä kautta.

Iltapäivään on vielä aikaa. Aamupäivän kulutan mm. syömiseen, siivoiluun, syömiseen, syömiseen ja syömiseen. Kun lähden viemään roskia ulos, haistan rappukäytävässä palaneen ruoan käryä. Hihittelen sille, että on näköjään muitakin, jotka ei tässä talossa osaa tehdä ruokaa. Pihalla puolestaan linnut visertävät harmaan maaliskuun ensimmäisen päivän kunniaksi. Miten nekin jaksaa.

Kun on maailman mauttominta kanapastaa syöty tarpeeksi ja otettu pyykkitelineestä ei-ihan-vielä-täysin-kuivuneet pelivaatteet matkaan, voikin lähteä jo hallille. Siellä porukka hyppii seinille. Miten nekin jaksaa. Valmennuksella ei tässä vaiheessa kautta paljoa muuta sanottavaa ole, kuin "lähtekäähän ulos lämmittelemään". Ja niin me tehdään, perusporukka potkii jalkapalloa (tai siitä ohi) ja osa hyppelee omissa oloissaan. Sisälämmittelyyn on tänään yhtäkkiä lisää aikaa, kun pelin aloitus viivästyy 15min. Ihan sama, saan huilata ja vetää lonkkaa hetken.

O2-CrackersPelin alku on veri greit, kun ensimmäisessä vaihdossa peruspakkina pääsen viimeistelemään maalin edestä Siljan kiitettävän hyvästä syötöstä (1-0). Ja samaa linjaa jatkavat ensimmäisessä erässä pariskunta Titi+Äl (2-0),voittomaalista vastanneet Elsa+Mertsi (3-0) sekä illan hienoimman maalin esittäneet Maiju+Anni (4-0). Erän loppuun kaventaa Crackers (4-1) kotijoukkueen jo ajatellessa erätaukokeksejä, -kahvia ja -suklaata.

Toisessa erässä vaihdetaan kuningaslajiin eli tuttuun ja turvalliseen sählyyn, jossa tunnusomaisia piirteitä ovat pallon pompottelu, "oho"-huudahdukset sekä vastustajan lapaan syöttely. Kuitenkin ainoat tilastomerkinnät tässä erässä ovat ookakkosen kaksiminuuttinen aka Crackersin tulokseton ylivoima sekä Siljan tunnusomainen maali; jos tarpeeksi monta kertaa hakkaa palloa kohti maalivahtia, saattaa pallo lopuksi lurahtaa maaliin asti ohi molarin (5-1). Ja taas erätauolle pukukoppiin keksejä mussuttamaan.

Viimeinenkin erä alkaa kotijoukkueen maalilla, kun Tiia viimeistelee illan toisensa lähivaparista (6-1) ensin mietittyään tulevan viikon ruokaostokset, työtehtävät sekä muut things-to-do-listat. Viisi minuuttia myöhemmin maalia kohti paahtanutta Emmiä rikotaan rankkarin arvoisesti. Emmi yrittämään, mutta Crackersin maalivahti vie pidemmän korren (riparista Emmille kuitenkin moraalinen maali). Vuorossa siis kotijoukkueen ylivoima. Jos ei Crackers onnistunut edellisessä erässä ylivoimallaan, ei tee sitä myöskään O2. Päinvastoin vierasjoukkue käy muljuttamassa kavennusmaalin alivoimalla (6-2). Loppupeli on maaliton, Crackers paineistaa ja Tane naureskelee mielessään "turha yrittää, kun mä oon tässä teidän vetojen edessä, näättekös". Voitto jää siis Palokkaan.

Tällä kertaa ei painettu paniikkinappulaa pohjaan, vain sininen torvi törähteli aika ajoin katsomossa. Toistan: peli oli meille siis ihan pala Fazerin sinistä. Ja nyt tätä kautta on enää 60 minuuttia jäljellä.

#5

O2-Crackers

O2-Crackers 

01.03.2015

Share |