N1: Pelipäivä vol.20

8.30 Heräsin painajaiseen: hävittiin peli. Haukkarit on viikon treeneistä niin kipeät, että käsiä ei saa suoriksi. Onpas optimaalinen aamu siis pelipäivälle. Noh, äkkiä ylös, niin uni unohtuu ja lihakset lämpenee. Kahvia, leipää ja aamupuuro nassuun kera Keskisuomalaisen selailun, näistä on pelipäivän aamu tehty.

9.38 Valmistelut. Lasken joukkueen kassat kuosiin, että saadaan kioski ja lipunmyynti peliin. Lisäksi oma pelikassi huolehditaan lähtövalmiuteen.

11.00 Huoltohommia. Vuorossa on kropan herättelyä; pieni ulkoilu ja muutamat joogaliikkeet. Lautaselle vielä spagettia ja jauhelihaa sekä jälkkäriksi mangosmoothie ja kahvetta. Nyt alkaa pelieväät olla hyvällä mallilla. Aika kuluu ja ajatukset saa muualle katsomalla jakson vampyyripäiväkirjoja.

13.45 Lähtö hallille. Kyselin valmentajalta millä eväillä Åif kaadetaan tänään, kuulemma hapankorpulla. Hitsi, ei tullut syötyä. Nyt jännittää.

14.00 Hallilla. Kenttä kuntoon ja koppiin fiilistä, H-hetki lähenee.

14.45 Palaveri ja alkulämmöille. Pelifiilis nousee kummasti lumifutiksella. Sisällä on vuorossa koordikset ja pallollinen osuus. Vedot tuntuvat lähtevän tänään. Lopulta päästään koppiin kiskomaan valkoinen ampparipaita ylle. Saara myöntää, että syke on korkeammalla nyt kuin kentällä, taitaa siis muitakin jännittää.

15.55 N-Y-T.. Suloiset, pienet ampparitytöt saattavat meidät kentälle. Alkuhuuto maalilla, aloituskentällisten esittelyt ja lopulta: Vihellys!

~16.28 Eka erätauko. Kahvia ja pull, ei vaan urheilujuomaa ja vettä. Koppi on täynnä innokkaita kasvoja. Emmi saa selkääntaputuksia ensimmäisestä divarimaalistaan. Peli on meillä hyvin käsissä, tilanne 4-0. Åifin korkea karvaus pohdituttaa; mikä on nopein reitti vihun maalille? Meidän takakarvi ja viimeistely kuitenkin toimii hyvin. Nuoret ampparitytöt pelaavat kentällä näytösottelua ja sydän sulaa, kun sitä pelaamisen intoa katsoo. Tytöt saavat ansaitusti isot taputukset yleisöltä.

~17.06 Toka erätauko. Huhhuh, on vastustajalla nopeaa ja taitavaa pelaajaa. Erä onneksi meille 2-1, mutta saipahan taistella. Allekirjoittanut on salaa tyytyväinen: pääsin pisteille, syöttöpisteet korkattu! Taas mietitään, miten saadaan nopeammin pallo hyökkäyspäähän. Silja muistuttaa, että vielä on 20 min keskityttävä ja yhdessä uumoillaan, että sieltä tulee varmasti vastustaja kovaa päälle. Valmentaja painottaa, että kukaan ei ole vielä kylläinen. Hiotaan omaa peliä ja palloa vaan vastustajan maaliin.

17.46 Loppuvihellys. Nyt on hyvä fiilis! Erä on meidän 5-2. Emmi saa ansaitusti meidän joukkueen parhaan pelaajan tittelin. Taputukset, kättelyt ja loppuverryttelyt. Åif antoi hyvän vastuksen, mutta ehkä meidän tahtotaso oli kovempi. Vääntötilanteissa väännettiin kovemmin ja vietiin vihulta tila omassa päädyssä. Toki me myös viimeisteltiin tehokkaammin. Se kuitenkin yleensä voittaa, joka tekee enemmän maaleja. :)

~19 Kotona jälleen. Vuorossa on pikaiset suihkuttelut ja ruuan väsäämiset. Täytyy vielä tämä rapsakin viimeistellä. Sittenpä onkin aika jo suunnata ajatukset kohti huomista. Se olis taas pelipäivä ja tällä kertaa Crackers yrittää sohia ampparipesää. Sopii yrittää. Panoksena on himoittu sarjan ykköstontti.

#6

Katso maalikooste pelistä!

 rinki

01.03.2015

Share |