N1: Nihkeä 4-3 voitto Piskusta

Edellisestä kotipelistä oli ehtinyt kulua peräti kaksi kuukautta, kun O2-Jyväskylä pääsi vihdoin lauantaina kotiluolaansa Palokkaan. Vastustajana toimi Pisku eli Pekolan Isku Hämeenlinnasta. Edellinen ottelu Pis-kua vastaan päättyi murskalukemin O2:n 3-16 voittoon, mutta tämä ottelu ei olisi voinut päättyä erilai-semmin.


Jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien oli selvää, miten peli tulisi etenemään. Piskun päivän taktiikka oli kilpi-konnapuolustus, jonka ympärillä O2 pyöritteli ja hallitsi peliä alusta lähtien. Vastustajajoukkueen peli perustui puolustajien heittämiin pitkiin roikkupalloihin, joita O2 torjui enemmän ja vähemmän tehokkaasti ottelun aikana. Viiden minuutin kohdalla ottelu sai ensimmäisen tilastomerkintänsä, kun Piskun Mari Nummi otti jäähyn mailaan lyömisestä ja O2 pääsi pyörittämään tuloksetonta ylivoimaa. Ottelun ensimmäisen maalin teki yllättäen vierasjoukkue, kun ajassa 11:02 vastustajan veto kimposi O2:n oman pelaajan kautta maaliin. Kotijoukkue tasoitti tilanteeksi 1-1 reilut neljä minuuttia myöhemmin vaparista Jenni Kaipaisen laukoessa suoraan syötöstä ohi vastustajan maalivahdin. Ensimmäisessä erässä pallon hallinta oli täysin O2:lla, mutta vastustajan tiukka puolustuspelaaminen sekoitti kotijoukkueen maalinteon.


Toiseen erään valmennusjohto herätteli joukkuetta ja teki useita muutoksia kenttäkoostumuksiin. O2:n peli-ilme näyttikin aika ajoin ensimmäistä erää paremmalta, mutta maalien teko jatkui hankalana Piskun maalivahdin Sara Aaltosen pitäessä joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Ajassa 28:17 O2:lle annettiin mahdollisuus karata ylivoimalla johtoon, mutta erikoistilannepelaamisessa ei vieläkään onnistuttu ja peliä jatkettiin tasalukemissa. Ottelun puolen välin tienoilla O2:n lukuisat yritykset tuottivat vihdoin tulosta, kun ensin Pinja Juvonen huudatti yleisöä viemällä kotijoukkueen 2-1 johtoon ja reilu minuutti tästä Tiia Hattara pöllytti kolmannen kerran vastustajan verkkoa Juvosen syötöstä. Erän lopulla Saara Metsälä otti kauden ensimmäisen jäähynsä vastustajan työntämisestä. Jos ei erikoistilannepelaaminen onnistunut ylivoimalla niin ei se toiminut alivoimallakaan, sillä Pisku iski tilanteen 3-2.


Kolmanteen erään lähdettiin siis O2:n yhden maalin johdossa. Ajassa 47:28 Pisku tuli jo tasoihin, mutta minuuttia myöhemmin Heidi Aukee toimitti loistavan pystypassin allekirjoittaneelle, joka pisti pallon ohi vastustajan maalivahdin. Lukemissa 4-3 mentiin loppuun asti, vaikka O2 pääsi kokeilemaan kolmannen kerran ylivoimaa. Vastustaja aiheutti kotijoukkueen vaihtopenkille sydämentykytyksiä luodessaan vielä viime minuuteilla paikkoja kotijoukkueen maalille.


Pelistä tuloksena siis niukka voitto O2:lle, jonka peli oli ailahtelevaa ja keskeneräistä. Erityisesti erikoisti-lannepelaamisessa jäi petrattavaa, kun ylivoimalla tehtyjen maalien saldo näytti nollaa. On selvää, että joukkueen on parannettava peliä, sillä ottelut kärkipään joukkueita vastaan ovat vielä edessä.
Huolimatta nihkeästä pelistä täytyy kuitenkin muistaa, että voitto se on yhdenkin maalin voitto.


#14

Katso maalikooste pelistä!

18.01.2015

Share |