N1: O2 Karhujen kaadossa

Sunnuntaiaamu valkeni hotelli Fooningissa ravitsevan aamiaisen merkeissä. Edellisillan voitto SPV:stä ja sitä seurannut palautuminen saunaosastolla antoi hyvät eväät lähteä Karhujen kaatoon. Matka jatkui kohti Poria, jonne saavuttiin kirpeässä talvisäässä. FBT Karhujen pelitulokset kotiareenalla olivat hyvin tiedossa, joten peliin valmistauduttiin huolella ja takki tiukasti kiinni. Luvassa olisi tiukkaa vääntöä, mutta omalla hyvällä pelillä voitettavissa oleva matsi.

Ensimmäinen erä alkoi vauhdilla molempien joukkueiden näyttäessä kovaa tahtoa kentällä. O2:n tahto oli kuitenkin vahvempi, kun Jenni M viimeisteli ensimmäisen maalin Saaran syötöstä. Hyvä pelifiilis sai tästä lisäpotkua ja peli jatkuikin kovalla intensiteetillä. Tästä seurauksena Satu otti erän loppupuolella kahden minuutin jäähyn estämisestä, kun vastustaja kompastui mailaan ja lensi komeassa kaaressa kenttään. Peli jatkui alivoimalla, joka ei meitä lannistanut – vähiten Elisaa, joka nappasi pallon ja juoksi tuttuun tapaansa kentän läpi jättäen vastustajat jälkeensä ja viimeistellen 0-2 maalin läpiajosta. Myös Karhut saivat tilanteita aikaan ja Tane pääsi venyttelemään raajojaan maalilla, toistaiseksi kuitenkin menestyksekkäästi pitäen Karhut nollilla. Toiseen erään siirryttiin O2:n johtoasemassa.

Erätauolla saimme kuulla valmentajien mietteitä 1. erästä, jossa olimme taas hieman syyllistyneet tuttuun ongelmaamme eli turhaan panikoimiseen. Peliin kaivattiin lisää malttia ja yksinkertaisia ratkaisuja, joita lähdettiin innolla hakemaan seuraavaan erään. Neljän minuutin pelin jälkeen vastustajan verkossa soi kun tuttu tehokaksikko Silja syötti ja Pinja taituroi pallon maaliin. Huumaa kesti 15 sekuntia, kun Karhut heräsivät talviunilta ja iskivät lukemat 1-3. Vilkkaita tilanteita riitti ja kentällä rytisi kun mailaanlyöntejä ja kiinnipitämistä alkoi esiintyä enemmänkin. Tuomarit eivät näistä piitanneet, kunnes tuli vuorostaan O2:n vuoro karvata pallo pois ja Tiialle vihellettiin jäähy mailaan lyömisestä. Tuomaripeli kuumensi tunteita niin penkillä kuin katsomossa, sillä myös yleisö koki tehtäväkseen ilmoittaa tehdyistä rikkeistä. Peli jatkui Karhujen ylivoimalla, joka päättyikin heidän 2-3 kavennukseensa. Pari minuuttia tämän jälkeen kotijoukkue kaunisti lukemat tasoihin 35 minuutin kohdalla muistuttaen meitä taas taisteluhengen kohottamisesta. Ei mennytkään kauaa, kun Tiia pommitti viivasta ja pallo pomppi hieman onnekkaastikin jalan kautta maaliin. Erän loppuun vihellettiin vielä kahden minuutin jäähy vastustajalle mailaan lyömisestä, mutta ylivoima ei tuottanut tulosta ja 3. erään lähdettiin lukemissa 3-4.

Viimeisen erän alussa Silja ja Pinja näyttivät taas telepaattiset kykynsä pelatessaan hienosti yhteen, tällä kertaa Siljan heilutellessa verkkoa. Jostain syystä 3-5-etumatka ei kuitenkaan antanut toivottua malttia ja vastustaja rokotti vain muutamaa sekuntia myöhemmin. Elisa päätti ottaa ohjat käsiinsä ja kasvatti etumatkaa Satun syötöstä tilanteeseen 4-6. Aikalisä O2:lle ei auttanut ja Karhut kirivät takaisin maalin päähän. 55 minuutin kohdalla Silja pääsi istumaan jäähylle kyseenalaisesta mailaan lyömisestä, jonka jälkeen vastustaja otti aikalisän. Tämä tuotti tulosta, sillä erän viimeisellä minuutilla Karhut kirivät tasatilanteeseen 6-6 ja veivät pelin jatkoajalle. Viisiminuuttisen aikana meillä oli paljon hyviä paikkoja kuten koko pelin aikana, mutta onni ei suosinut tänään ja peli tuomittiin tasapeliksi. Vastustaja juhli tasapeliä kun taas O2 lähti kentältä turhautuneena, mutta kuitenkin hyvän taistelun jälkeen. Parhaana meiltä palkittiin Männistö 2+0.

#15

Katso maalikooste pelistä!

 

04.01.2015

Share |