N1: Kinkun sulattelua Seinäjoella

Ansaittu joulutauko oli vietetty ja oli aika palata takaisin sorvin ääreen. Kevätkaudelle helppona starttina kaksi vieraspeliä, Seinäjoelle ja Poriin, joista ei voinut olla muuta tavoitetta kuin neljä pistettä, jotta sarjan piikkipaikan tavoittelu ei karkaisi.

Lauantai-illan derbyssä vastaan asettui SPV. Syyskaudella homma hoitui kotisalissa vahvan alun ansiosta ja samanlainen lähtö oli mielessä myös tähän otteluun. Alku olikin kohtuullisen vahva, kun ajassa 02.15 Maiju Parttimaa iski Hattaran Tiian syötöstä pallon ensimmäistä kertaa SPV:n verkkoon. Lisää jäätiin odottamaan, mutta kotijoukkue iski kapuloita rattaisiin eikä halunnut edellisen kohtaamisen tarinan toistuvan. Niinpä ajassa 13.32 Tiia Nikkola toi SPV:n tasoihin Jessica Storskrubbin tarjoilusta. Tämän jälkeen avauserä jatkui tasaisena vääntönä, jossa molemmilla oli paikkansa viedä joukkueensa johtoon. Kotijoukkueen saadessa jäähyn ajassa 18.04 pääsi vieraat kokeilemaan oliko joulutauolla kinkun lisäksi ollut mielessä myös ylivoimapelin tehokkuus. Ja olihan se ollut, sillä ajassa 18:53 Silja ”Teen vain metrin päästä maalista” Santaniemi iski päivän ensimmäisen osumansa Piia Niemen syötöstä.

Toinen erä jatkui ensimmäisen kaltaisena, jossa O2 hallitsi pallollista peliä, mutta SPV iski vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi kotijoukkueen rangaistus erän lopussa, jonka aikana Jenni Kaipainen tulitti pallon ylärimaan, mutta vain ylärimaan. Vierailijat eivät saaneet tässäkään erässä parastaan irti, mutta pisteet täytyy antaa myös kotijoukkueelle, joka haastoi omilla vahvuuksillaan. Tanja Matilainen kuitenkin huolehti muutamalla huippupelastuksellaan ettei SPV päässyt erässä maalin makuun.
Päätöserään lähdettiin siis kutkuttavasta tilanteesta 1-2.

Runsaslukuinen kotiyleisö (162 katsojaa) saikin aihetta riemuun heti erän alussa, kun Taru Martikainen toi SPV:n tasoihin ajassa 40:29. Vierailijat saivat shokkiherätyksen, joka onneksi tuotti johtomaalin ajassa 45:52. Asialla ”metrin päästä maalista” Santaniemi ja syöttäjänä tutkapari Pinja Juvonen. SPV ei takaiskusta lamaantunut vaan kampesi puolessa välissä erää uudestaan tasoihin kaukolaukauksella. Asialla Heta Pollarinen ja maalin syntyaika 50:49. Vain minuuttia myöhemmin oli aika heittää hatut ilmaan, kun SPV:n maalinedustalle oli uinut ”vain metrin päässä maalista” Santaniemi ja illan kolmas oli verkon perukoilla. Tarjoilusta maaliin vastasi yllätys, yllätys Pinja Juvonen. Hengitystilaa syntyi lisää muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Elisa Männistö purjehti laitaa pitkin röyhkeästi maalille ja ohitti jo hyvin tutuksi tulleella harhautuksella maalivahdin niitaten pallon maaliin. Loppu oli tiukkaa kähinää SPV:n hakiessa kavennusta ilman maalivahtia ja O2:sen sutiessa tyhjästä maalista ohi. Vapauttavan loppusummerin soidessa oli aika nostaa kädet kattoon voiton merkiksi. Ensimmäinen viikonlopun väännöistä ohi ja sarakkeessa kaksi pinnaa lisää.

Kokonaisuudessaan ottelu oli aika keskinkertainen suoritus. Joukkue syttyi aina pelaamaan vastustajan osumien jälkeen, mutta muuten otteissa näkyi pitkä tauko. Jalka ei liikkunut aivan totutulla tavalla ja pallovarmuus oli normaalia heikompaa. Kuitenkin ne tärkeimmät eli sarjapisteet lähtivät mukaan, joten kuka näitä suorituksia enää muistelee myöhemmin keväällä.

 Katso maalikooste pelistä!

04.01.2015

Share |