N1: O2-Jyväskylä – Sudet

N1: O2-Jyväskylä – Sudet

O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue kohtasi lauantaina Palokan koululla 63 katsojan silmien edessä Kouvolan salibandy-ylpeyden, Sudet. Otteluun selvänä ennakkosuosikkina lähti kotijoukkue O2-Jyväskylä, joka on aloittanut kautensa ryminällä: 4 ottelusta kunnioitettavat 4 voittoa. Sudet sen sijaan ovat avanneet kautensa hieman heikommin, sillä neljästä ottelusta saldona on yksi voitto ja kolme tappiota.

Sudet aloittivat ottelun pirteästi ja ainoastaan 20 sekunnin pelin jälkeen O2:n maalivahti Tanja Matilainen joutuikin venymään hienoon torjuntaan. Kotijoukkue O2 otti pelistä otteen isännän elkein hyvin nopeasti ja alkoi määrittää pelin tempoa. Pelikellon näyttäessä 2:35 Tiia Hattara siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon hienolla laukauksella. Erän puolivälissä pirteästi esiintynyt O2:n ykkösketju väläytteli jälleen vaarallisuuttaan kun Silja Santaniemi sai laittaa pallon lähes tyhjään verkkoon ketjukaveri Pinja Juvosen hyvästä esityöstä. Ensimmäinen erä tarjosi mukavasti tilanteita molempiin päihin, vaikka erityisesti O2:n pelissä näkyi vielä hätäilyä. Tauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi hienoisesti vierasjoukkueen käsiin. Amppareiden hyökkäykseenlähdöt tyssäsivät aika ajoin keskialueen pallonmenetykseen tai sokkosyöttöön, josta Sudet iskivät hanakasti vastahyökkäykseen. Erän ainoasta osumasta vastasikin täysin ansaitusti Sudet: ottelun toista erää ehdittiin pelata 3:13 kun Essi Laine niittasi kouvolalaisille kavennuksen ja tulostaululle lukemat 2-1. Pelin toisessa erässä molemmilta joukkueilta löytyi edelleen vauhtia, mutta maltti ja ajatus oli hieman kateissa. Toiselle erätauolle siirryttäessä tilanne oli kotijoukkueen hyväksi 2-1.

Päätöserään O2 tuli selvästi sisuuntuneena ja uudella ilmeellä. Kenties joukkueen valmennuskaksikko piti erätauolla pukusuojissa joukkueelle hyvin ansaitun palopuheen, joka herätti joukkueen uuteen taisteluun. Kolmas erä ehtikin vanheta vain 23 sekuntia ja O2-Jyväskylä siirtyi ottelussa 3-1 johtoon. Asialla sama tutkapari kuin O2:n toisessakin osumassa, maalintekijänä Silja Santaniemi ja syöttäjänä Pinja Juvonen. Edellisestä osumasta ehti kulua vain muutama minuutti, kun O2 siirtyi jo 4-1 johtoon ja jälleen asialla oli sama ketju. Tiia Hattara sai mainion syötön maalin eteen ja laukoi illan toisen osumansa ensimmäisen yrityksensä jälkimainingeista. Sudet ottivat aikalisän ajassa 52:44 ja selvästi se antoi heille selvästi uutta virtaa, sillä vain hetki myöhemmin vieraat kavensivat tilanteeksi 4-2, maalintekijänä Nelli Alanko Heli Jokelaisen esityöstä. Ajassa 56:41 O2:n pelaajaa rikottiin maalintekotilanteessa, ja tuomarivat vihelsivät tilanteesta rangaistuslaukauksen. Rankkaria laukomaan asteli puolustaja Satu Pöntinen, jonka hyvä yritys jyväskyläläisten harmiksi ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Ottelu päättyi Amppareiden voitonjuhliin ja Sudet joutuivat pitkälle kotimatkalle tyhjin käsin. Lopputulos 4-2. O2-Jyväskylä jatkaa naisten 1. divisioonassa edelleen tappioitta vakuuttavin ottein.

Parhaat pelaajat: O2-Jyväskylä Pinja Juvonen, Sudet Essi Laine

#26

 

Katso maalikooste pelistä!

 

o2-sudet

02.11.2014

Share |