Kellon Lyönti Haukiputaalta vieraaksi


Uusi viikko ja samat kujeet, vai miten se menikään? Tämä viikko on edarin äijille tärkeä viikko. Sillä se pelaa sunnuntaina paikasta Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle, kyseessä saattaa siis olla historian lehtien havinaa. O2 ei ole ikinä edennyt niin pitkälle Cupissa. Toisaalta, turha tässä vielä on puhua mistään lehtien havinoista, viidennen kierroksen vastustaja on nimittäin todella kova pala ja varmasti haluavat pilata amppareiden illan sunnuntaina. Liiton virallisessa kierrosarvonnassa, ampparit saivat vastaansa Monitoimitalon tanssiparketeille Haukiputaan Kellon Lyönnin.

KeLy pelaa sarjaansa Pohjois-Suomen 2 divarilohkossa, jossa meno on ollut todella kovaa. Kely on pelannut kautensa puhtaasti, sillä viiden ottelun jälkeen voittoja on kertynyt kaikki viisi ja maalierokin näyttää varsin pirteälle (+28). Kellon lyöjien selvästi kirkkain kärki onkin heidän ykkösketjunsa, jonka laidoilla viilettää pistepörssinkin kärjessä olevat Juho Krankka (11+4) ja Juuso Pohjonen (7+12).

Amppareiden lähtökohdat otteluun ovat hyvät, sillä joukkue on saanut parsittua kasaan tiiviin ja yhteen hiileen puhaltavan ryhmän. Huhujen mukaan myös silkkihansikkaat omaava Ilkka Tepponen on palaamassa pelaavaan kokoonpanoon huilattuaan FoSu pelin. Aikamoisen syysvireen löytänyt Tohtori Hytönen on esitellyt vaarallisuuttaan koko alkukauden, ja tämän johdosta Vesse onkin ihan ansaitusti joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä huimilla 9+8 tehoillaan. Paikan tullen hän pystyy, joko itse rankaisemaan valkoisen muovimokkulan verkon perukoilla, taikka namuttelemaan ketjukavereilleen huikeita paikkoja. Viime kaudella KeLyssä pelannutkin O2:sen luottopakiksi noussut Niko Kuusela on myös esiintynyt varsin pirteästi. Omassa päässä Niko ei juurikaan ikinä häviä kaksinkamppailuja ja hyökkäyspäässäkin vaarallisuuttaan esitellyt Kuusela onkin iskinyt tällä kaudella jo varsin kovat tehot pakin paikalta. Viiteen otteluun tehot 5+4 kertovat rightin puolelta ampuvasta Kuuselasta jo aika paljon alkukauden onnistumisista. Jos ratkaisijoita ja raastajia löytyy, niin hyökkääjistä ja puolustajista, ei passaa unohtaa myös erittäin kovaa maalivahtikolmikkoa. Kortemäen mauttomimmat läppändeerukset omaava Olli Oksanen on varmuudella poissa, koska hän panostaan hiukan tulevaan ja antaa muille veskareille peliminuutteja itse lähtiessä korkean paikan leiritykseen jonnekin päin Euroopan pyhimpiä. Amppareiden maalia tuleekin sunnuntaina vartioimaan, joko Henri Tikkanen aka Hc Calboraana, taikka hyvin terävästi liikkuva ja eilenkin voiton torjunut Mika Lappi. Tikkasesta esiin täytynee ehkäpä nosta hyvin alkanut alkukausi, sillä hän majailee sarjan kärkipaikoilla torjuntatilastoissa. Tästä hän on myös muistanut itsekin huomauttaa aina treeneissä ja yhteisillä reissulla. Tikkanen onkin nappaillut palloja torjuntaprosentilla 85.33% alkukauden pelaamissaan sarjaotteluissa.

Pistävätkö ampparit jälleen kerran vastustajansa tainnoksiin? Kuka pyörii maalin suulla KeLyn tehokaksikon kiusana? Paljonko amppareiden maaliahneet iskevät? Kaikki tämä selviää sunnuntaina Monitoimitalon pyhätössä. Mitäs sen parempaa voikaan sunnuntaille olla? Tuskin mitää, joten BE THERE!

O2 - Kely, Monitoimitalo, Suomen cup kierros 5. klo 13.00

03.11.2014

Share |