M2: Vuosi käyntiin voitokkaasti

01/09/2022 - 15:58

Lauantaina 8.1. pelattiin Buugilla O2:n kalenterivuoden ensimmäiset pelit. Ampparilauman saldoksi tuli kahdesta ottelusta voitto ja tasapeli, ja sarjataulukossa sija 5.

Miehet II – HIP

Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui HIP Nokialta. Ampparit olivat valmiina revanssiin, kun alkukaudella nokialaiset syöttivät viime hetken voittomaalilla tappion karvasta kalkkia O2:lle. Ottelu alkoi lupaavasti, kun Iikka Aura avasi maalihanat kotijoukkueelle jo ajassa 2:25. HIP pääsi tasoittamaan ottelun ensimmäisen erän puolessa välissä, mutta jo seuraavassa vaihdossa Jussi Kemppi tälläsi Eetu ”pyy” Variksen poikkarista johdon uudestaan amppareille. Ensimmäinen erä oli kauttaaltaan hieman tahmeaa, ja vastustaja pääsikin rokottamaan kahdesti vielä erässä, joten ensimmäiselle tauolle mentiin 2-3 tilanteessa.

Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla, mutta tulosta ei vielä syntynyt tunnetusti vaikealla erän alun ylivoimalla. Pikkuhiljaa pelin hallinta siirtyi kuitenkin Amppareille ja kakkosketjun johdolla siirryttiinkin ottelussa uudestaan kuskin paikalle. Ville Laitila siirsi vielä ennen erän loppua kotijoukkueen 5-3 johtoon. Kolmannessa erässä Iikka iski pelin toisellaan ampparit jo helpottavaan 6-3 johtoon. Ottelun loppu hoidettiin amppareiden asteikolla kypsästi, pystyttiin jopa vähän Kempin sanoin puolustamaan pallolla. 7-3 iskettiin tyhjään nuottaan ja Kimmo Heino laittoi reboundista vielä itselleen tärkeän 8-3 osuman viimeisillä sekunneilla. Vakuuttava 8-3 voitto ottelusta, jonka tempo ei kokonaisuudessaan päätä huimannut.

LV – Miehet II

Päivän toisessa kamppailussa vastaan asettui LV. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ampparilauma jäi vastaantulijaksi, joten tähänkin otteluun lähdettiin revanssihengellä. Ensimmäisessä ottelussa pienen töötin vastaanottanut maalivahti Aki Ruotsalainen joutui seuraamaan tätä ottelua valitettavasti penkin puolelta, mutta vasta 13-vuotias Theo Hänninen oli valmis debyyttiinsä miesten peleissä.

Alusta asti huomattiin, että pelin tempo on eri luokkaa kuin päivän ensimmäisessä ottelussa. LV aloittikin maalinteon jo ottelun toisella minuutilla, mutta Ampparit eivät tästä hätkähtäneet. Jere Oksasen painava kantti tasoitti ylivoimalla pelin ajassa 4:19, ja Paavo Valkama naulasi päivän toisellaan Ampparit jo johtoon.

Toinen erä jatkui vauhdikkaana, ja Pyy laittoi LV:n ahtaalle 1-3 osumallaan. Ampparilauma ei kuitenkaan saanut pidettyä ottelua näpeissään, vaan LV tuli toisessa erässä ”hurlumhei” salibandyn saattelemana väkevästi tasoihin. Viimeiselle tauolle tasatilanteessa 3-3. Kolmannen erän alkupuolella LV siirtyi jo johtoon, mutta seuraavassa vaihdossa Heino pamautti Kempin syötöstä ottelun tasoihin. 39:41 pelattu, kun Kemppi pelaa uuden paikan lähes identtiseen paikkaan kuin tasoitusmaalissa, ja Ville Silvast laittaa pallon maalivahdin kypärän vierestä maaliin. Johto ei pysy kuitenkaan loppuun asti, vaan LV tulee vielä tasoihin ajassa 41:26. Lopussa pallo pomppii joka suuntaan, mutta maaleja ei enää nähdä ja peli päättyy tasapeliin 5-5. Vauhdikas ja viihdyttävä vääntö, joka olisi voinut kääntyä kummalle vain. Ampparimaalissa nuori Hänninen suoriutui tehtävästään erittäin mallikkaasti. Päivästä 3 pistettä matkaan ja eteenpäin.

Seuraava turnaus oli sijoitettu Tampereelle 29.1. mutta se on jo tällä tietoa siirretty myöhemmin päätettävään ajankohtaan. Otteluohjelmassa on peruttuja pelejä jo aikamoinen kasa ja muutoksia ohjelmaan on vielä odotettavissa, toiveissa on että pelejä päästään vielä jatkamaan mahdollisimman pian.