M2: Kausi käyntiin yskähdellen

10/10/2021 - 17:45

Kausi 2020 päättyi kakkosamppareiden osalta 17.10.2020 Tampereen Spiral-hallilla pelattuun turnaukseen. Kun kuluvankin kauden ensimmäinen turnaus jouduttuun osaltamme perumaan viime hetkillä, oli edellisistä sarjapeleistä kulunut jo lähes vuosi kun pallo laitettiin keskelle Liikuntakeskus Buugin ampparipesässä lauantaina 9.10. Kaurapuurot oli keitelty jo kukonlaulun aikaan jotta miehet olisivat valmiina peleille kun kello 10 aamulla kausi polkaistiin käyntiin Liikunnan Riemua vastaan, iltapäivällä vastaan asettui uusi tuttavuus HIP Nokialta.

Miehet II - Riemu

Liekkö pitkä pelaamattomuus näkynyt amppareiden otteissa ylimääräisenä jännityksenä, mene ja tiedä, sillä ensimmäisessä vaihdossa pallo pomppi arvaamattomasti ja sitä huitoessa osumia tuli vain vastustajan mailaan. Seurauksena rangaistuslaukaus jonka Tuomas Rajala laittoi varmasti verkkoon ja Riemu 0-1 johtoon. Seurasi aina yhtä tärkeä maalin jälkeinen vaihto, jossa tuli lisää lunta tupaan, kellossa 1:31 ja Riemu johti jo 0-2. Ensimmäinen kymmenminuuttinen oli murheellinen ja Riemun miehet pääsivät livahtamaan amppareiden selän taakse, ajassa 09:08 tilanne oli Riemulle jo 0-4. Tosiasiassa lukemat olisivat voineet olla rumemmatkin ilman maalilla huhkineen Tero Laitisen torjuntoja. Erän loppuun annettiin Riemulle vielä mahdollisuus lisätä johtoa ylivoimalla, mutta alivoimapeli toimi mallikkaasti ja lisämaaleja ei enää syntynyt. Ensimmäisellä erätauolla pyrittiin nollaamaan tilanne ja rauhoittamaan omaa pallollista peliä, tarkoituksena oli tulla vielä takaa rinnalle ja lopulta ohi.

Toisessa erässä paine siirtyi Riemun päätyyn ja paikkoja alkoi tulla liukuhihnalta. Riemun maalivahdilla oli rintapanssari kovilla kun kukin hyökkääjä kävi vuorollaan lämimässä palloa logoon. Mieleenpainuvimpana suorituksena voidaan pitää Anssi Palmun maalintekoyritystä lähietäisyydeltä, jossa sama rebound-pallo lätkäistiin viisi kertaa perätysten suoraan kohti rintapanssaria. Lyhyen refkletoinnin jälkeen todettiin että maalivahdin läpi ei palloa saada maaliin, vaan laukaukset olisi kohdistettava jotenkin toisin. Tästä oppineena ajassa 22:39 Anssi sai riistettyä pallon hyökkäysalueella, tönäisi palloa hamunneen Konsta Lehden syrjään ja täräytti vielä kertaalleen pallon päin maalivahtia. Tällä kertaa kuitenkin Anssi löi paluupallon maalivahdin ohi ja maalipuiden väliin, tuloksena 1-4 kavennus. Vyörytyksestä huolimatta tämä jäi erän ainoaksi maaliksi, ja kolmanteen erään lähdettiin kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmas erä alkoi murheellisesti, kun Ville Laitila komennettiin jo toista kertaa ottelussa jäähyaitioon. Alivoimalla kuitenkin Janne Heikkisen mestarillisen quarterback -syötön haltuunsa napannut, syvälle selustaan juossut laitahyökkääjä Jussi Kemppi vei pallon päätyyn asti, veivasi maalivahdin kahville ja nosti pallon ylänuottaan tehden tärkeän 2-4 kavennuksen. Loppu alivoima kestettin kunnialla ja pian jäähyn päättymisen jälkeen Anssi pääsi puttamaan takatolpilta Jere Oksasen pomppusyötön sisään, lukemat jo 3-4. Tasoitusmaalia hakiessa Riemu pääsi iskemään muutaman kerran vaarallisesti vastaan, mutta Tero nollasi maalillaan vastustajan yritykset kunniakkaasti. Ajassa 42:18 unelma tasoitusmaalista koki kovan kolauksen kun Nico Peltomaa komennettiin estämisjäähylle. Vaikkakin alivoimapeli toimi jälleen eikä Riemu onnistunut tekemään lisämaaleja, jäi jäähyn jälkeen vain 40 sekuntia aikaa värkätä maali tasakentällisin. Ajassa 44:40 otettu aikalisä ei tuottanut toivottua tulosta eikä ilman maalivahtia saatu enää lisämaaleja tehtyä, niinpä kauden avauksesta jäi käteen kirvelevä 3-4 tappio.

Miehet II - HIP

Riemu-pelin jälkeen oli kolmen tunnin tauko, jonka aikana ehdittiin kehitellä uusia kuvioita maittavan kasvislounaan äärellä. Todettiin että kunhan pysytään poissa boksista ja tehdään paikoista maalit niin sen pitäisi iltapäivällä riittää. HIP ei näistä ohjeista välittänyt vaan eteni ottelussa oman ottelusuunnitelmansa mukaan, ja jälleen minuutin pelin jälkeen palloa kaivettiin amppareiden verkosta. Tällä kertaa ei kuitenkaan annettu sen enempää siimaa eteen, vaan viiden minuutin jälkeen Markus "proffa" Kaari iski Jussin tarjoilusta pomppupallon sisään ja lukemiksi 1-1. Kymmenen minuutin kohdalla Iikka Aura ohjasi ampparit ensimmäistä kertaa tällä kaudella johtoon, pöytäkirjaan maalin kuitenkin kävi viekkaudella ja väärydellä itselleen puhumassa pallon maalille toimittanut Oksanen. HIP kuittasi nopeasti pelin tasoihin, mutta vielä aivan erän lopulla ampparit sai paineen HIP päätyyn. Sekavien tilanteiden jälkeen Iikka sai riistettyä pallon maalin takana, toimitti sen maalille Jussille joka lämäsi ampparit jälleen johtoon vain sekunti ennen erän päättymistä.

Toisessa erässä peli alkoi muodostua kahden väsyneen joukkueen taisteluksi jossa ei ikäviltä loukkaantumisiltakaan vältytty. Maaleista vastasi kuitenkin yksinomaan Nokialta saapuneet vieraat. Kolme maalia taisi tulla maalin edestä jossa vieraat hääräsivät kuin kotonaan, yksi häkki syntyi ylivoimalla kanttisaattorannelaukauksen seurauksena. Lukemissa 3-6 lähdettiin erätauolle jahtaamaan kauden avauspisteitä.

Kolmannessa erässä väsy alkoi painaa enemmän HIP-pelaajien pohkeissa ja ampparit pääsi myllyttämään hyviä hyökkäyksiä. Heti ensimmäisessä vaihdossa Iikka tarjoili pitkän pyörityksen päätteeksi Oksaselle poikittaissyötön jonka Jere sai lauottua pienestä kulmasta sisään. Kolme minuutia myöhemmin Eemil Holma pommitti Jussin syötöstä lukemiksi 5-6. Heti perään Kasperi "Nemo" Mansikkamäki pääsi pallonriiston jälkeen juoksemaan vastahyökkäykseen, tulinen laukaus kilahti tolpan kautta sisään ja lukemat tasan 6-6. Pitkään ei tasalukemista kuitenkaan ehditty nauttia, sillä ajassa 37:22 HIP siirtyi jälleen johtoon, liekkö tämäkin maali tullut maalinedushässäkän seurauksena, mene ja tiedä. Mutta kempinjusa oli päättänyt että tyhjin käsin ei tänään Buugilta poistuta, Iikan tarjoilusta peli tasoihin 7-7 kun viisi minuuttia oli peliaikaa jäljellä. Viimeisen viiden minuutin aikana paikkoja oli molemmissa päädyissä mutta viimeistely ontui kummallakin joukkueella. Valitettavasti jyvä löyty 24 sekuntia ennen loppua, kun Marko Kellberg täräytti viivasta lämärin taka-alakulmaan ja HIP 7-8 johtoon. Viimeiset sekunnit pelattiin ilman maalivahtia, mutta huippupaikkoja ei ehditty luomaan kun kello kävi armotta. Summeri soi ja Markon viivalämäri jäi voittomaaliksi, loppulukemat 7-8 vieraille ja avausturnauksesta käteen jäi nolla pistettä.