N3: Keltanokkia ja kiivasta kamppailua

09/28/2020 - 15:38

Naiset 3

Kauden aloitus kotoisassa Ampparipesässä tuntui hyvältä. Kolme ja puoli kentällistä pelaajia oli valmiina kymmeneltä, kun joukkueenjohtaja Kati ja valmentaja Sakke alkoivat jakamaan teesejään. Paikalle ihka ensimmäiseen henkilökohtaiseen salibandyturnaukseensa oli saapunut myös Janika Kivelä, joka oli saanut pikakomennuksen tolppien väliin Eeva Hännisen jouduttua jäämään pois kokoonpanosta. Turnauksessa vastaamme asettuivat kaksi viime kaudesta tuttua joukkuetta, Liikunnan Riemu Jyväskylästä, sekä Rientolan Setlementti Tampereelta.

O2JKL - Riemu

Pelin ensimmäisessä erässä oli havaittavissa pientä kauden aloitus jännitystä. Maila ei tutissut kuitenkaan #7 Emma Kauton käsissä, hänen maalatessaan heti erän alkuminuuteilla komeasti #17 Maiju Peltosen tarjoilusta. Jonkun aikaa mentiin jälleen päästä päähän, kunnes Riemu osoitti vaarallisuutensa ja iski verkkoihin.

Toisessa erässä Riemu pelasi fyysisesti, minkä vuoksi myös omaan kropalla pelaamiseen panostettiin. Samalla Riemu nosti karvaustaan saaden aikaan paineen tuntua ja kaksi osumaa. Oma tempomme pysyi kuitenkin hyvänä, eivätkä vastustajan osumat horjuttaneet tekemistämme.

Kolmannessa erässä meno oli todella intensiivistä. Viisikkomme toimi hyvin molempiin suuntiin ja peli oli jatkuvasti aktiivista. Pian ensimmäistä salibandyn sarjapistettään pääsikin tuulettamaan #10 Suvi Lotvonen, joka kuljetti #45 Tiia Mönkkösen jatkaman pallon itsevarmasti vetosektorille.

Montaa minuuttia ei ehtinyt kuluakaan, kun maalauksen makuun päässyt #10 Suvi Lotvonen päätti huudattaa vaihtopenkkiä uudelleen, tasoittaen pelin #21 Ulla Rytkösen syötöstä. Yhteistyömme toimi hyvin myös puolustuspäässä, mutta kovasta työstä huolimatta Riemu onnistui siirtämään itsensä johtoon toistamiseen, jopa kahdella maalilla.

Sitten ykköskentän taistelu palkittiin ja #3 Anni Niemisen kulmasyöttö napsahti juuri sinne, minne pitikin, maalille nousseen puolustaja #30 Lotta Siepin lapaan namuteltavaksi. Loppuun hyödynnetty aikalisä ei tarmokkaasta yrityksestä huolimatta tuottanut tulosta vaan Riemu vei ottelun 4-5.

Kopissa aplodit sai elämänsä ensimmäisen sarjapelin muutaman kuukauden kokemuksella pelannut maalivahti #40 Janika Kivelä, joka tienasi tililleen 17 torjuntaa. Valmentaja Sakke Rajalin kehui joukkueen tekemisen tasoa kirpaisevasta tappiosta huolimatta.

Rientola - O2JKL

Peliin Rientolaa vastaan lähdettiin tiedostaen se, että oma aktiivinen pelitempo täytyy pystyä säilyttämään. Valmistautumisesta huolimatta tempoa ei saatu pidettyä totutussa, vaan tekemisemme alkoi laahaamaan. Peli muuttui myös hyvin rikkonaiseksi molempien joukkueiden toimesta. Ja niinhän siinä kävi, että jäähyn napsahdettua Rientola napautti ensimmäisen osumansa.

Hetkeä myöhemmin häslättiin toistamiseen ja vastustaja rankaisi jälleen. Aikalisä oli siinä kohtaa paikallaan. Kauaa ei aikaa tuhlattukaan, kunnes #10 Suvi Lotvosen upea syöttö laidasta tavoitti #21 Ulla Rytkösen, joka pyöräytti pallon verkkoihin.

Toisessa erässä kaikki narut olivat vielä käsissä. Hyökkäystilanteissa hallitsimme palloa hyvin. #30 Lotta Siepin viedessä meidät tasoihin #88 Linda Kellosaaren avustamana, tuntui että olisimme viimein päässeet pelin päälle. Hyökkäys rullasi hyvin ja pian kaksikko #17 Maiju Peltonen, sekä syöttäjä #72 Taija Mitronen huudattivat vaihtoaitiota jälleen.

Yllättäen pallollista hallintaamme seurasikin kaaos. Rientolan erikoinen, mutta toimiva pelitaktiikka onnistui häiritsemään merkkaustamme ja kärkkymistaktiikkaa hyödyntänyt vastustaja pääsi iskemään salakavalasti. Ei kerran, ei kahdesti, ei kolmesti vaan peräti neljä kertaa putkeen toisen erän lopun ja kolmannen erän alun aikana.

Kolmannessa erässä pelikokoonpanoon pienestä loukista palautunut #9 Emilia Tuominen päätti näyttää tahtoaan heti ensimmäisessä vaihdossaan, ladaten vakuuttavasti #30 Lotta Siepin syötöstä. Omaa pakkaa ei kuitenkaan saatu enää kasaan, vaan puolustuspään merkkausvirheiden jatkumon kruunasi Rientolan 7-4 voittomaali.