M2: Cup-juna puksuttaa

08/26/2018 - 14:28

Miehet 2

Kuin varkain on syksy jo päässyt yllättämään ja miesten kakkonenkin pääsi polkaisemaan kauden virallisesti käyntiin Suomen Cupin merkeissä. Lauantaina 25.8 aamupuuron jälkeen käännettiin autojen nokat kohti Joonas Heinäsen synnyinsijoija Jämsänkoskea, jossa pikaisen kaupunkikierroksen jälkeen siirryttiin Mäntykallion koululle valmistautumaan avauskamppailuun kotijoukkue Jyryä vastaan.

Jyry - Miehet II 4-5 (ja)

Amppareiden vielä totutellessa tahmeaan alustaan ja pieneen kaukaloon pääsi Jyry naulamaan avausmaalin jo heti toisella minuutilla. Kaukaa lähteneestä laukausesta jäi irtopallo pyörimään maalin eteen jonka Jyryn Tommi Kareinen löysi ensimmäisenä, pallo kylmästi verkkoon ja lukemat yhteen nollaan. Tämän jälkeen ampparit otti ottelun komentoonsa ja debyyttiottelunsa ampparipaidassa pelannut Jussi Kemppi pääsi naulamaan pelin tasoihin paluumuuttaja Markus "Kusti" Turusen syötöstä kun peliä oli pelattu reilut seitsemän minuuttia.

Vielä aikaisesta herätyksestä kankeana säilyneet jalat ja tahmeaan alustaan totuttelu pitivät huolen siitä että ottelun tempo pysyi alhaisena alusta loppuun saakka. Ampparit kuitenkin väänsivät kaksinkamppailut itselleen hyvällä prosentilla ja täten hallinta pysyi oranssipaidoilla. Laukauksia sateli Jyryn päätyyn, mutta enimmäkseen vedot napsuivat puolustusmuuriin tai takaseinään. Toisen erän alkuun ampparit kuitenkin osuivat kahdesti, kun ensin hanakasti kanttaillut, myöskin debyyttiotteluaan pelannut Niko Räsänen täräytti kantin yläpeltiin. Reilu minuutti tästä ja Sampsa Huoponen löysi pitkällä avauksella Joonas Heinäsen vapaana maalin edestä, ja kotikenttänsä metkut hyvin tunteva Joonas sivalti lukemiksi jo 1-3. Erän lopuilla jo arvioilta 20 laukausta takaseinään täräyttänyt Kusti pääsi myöskin vihdoin tuulettamaan pörsää, kun Joni Tuukkasen lättysyöttö kimpoili maalille josta Kusti huitoi sen verkkoon.

Kolmanteen erään lähdettiin selkeästä 1-4 johtoasemasta, ja kun Jyry ei oikein päässyt hätyyttelemään Jani Huotaria amppareiden maalilla, päätettin tehdä se perinteinen ja aukausta takista muutama nappi jotta loppuun saataisin vielä vähän jännää. Ajassa 37:06 Jyry nousi kahden maalin päähän, mutta lisämaaleja saatiin odotella vielä viimeiselle minuutille. Ilman maalivahtia kavennusosumaa hakiessa ampparit sutivat palloa tyhjistä ohi muutamaan otteeseen ja Jyry kuittasi ajassa 44:30 ottelun jo maalin päähän. Vain kolmetoista sekuntia tästä ja pienen pomputtelun jälkeen Markku Saarinen hakkasi irtopallon sisään, lukemat tasan 4-4 ja kellossa 17 sekuntia peliaikaa jäljellä. Lopun sulamisesta sisuuntuneena Kusti Turunen painoi vielä pelin vastustajan päätyyn ja tarjoili Niko Räsäselle huippumestan, mutta Jyryn maalivahti venyi huipputorjuntaan ja peli tultaisiin ratkaisemaan jatkoajalla.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 36 sekuntia kun Kusti oli jälleen järjestelemässä huipputonttia, tällä kertaa Kempin Jussille. Hartolan kasvatilla ei käsi tärissyt, pallo kylmänviileästi säkkiin kyljelleen heittäytyvän maalivahdin alta ja peli pakettiin. Loppulukemat siis jatkoajan jälkeen amppareille 4-5.

Miehet II - Luppo 6-2

Toiseen peliin vastustajaksi tuli avausottelussaan MuurYn kaatanut Luppo. Edelliskaudella keskinäiset päättyivät joko tasan tai maalin erolla jommalle kummalle, joten tasaista ottelua oli lupa odottaa jälleen. Ampparit saivat otteluun jalkeille vain 9 pelaajan rosterin, kun debyytissään kahdesti maalannut Jussi lähti suuntaamaan kohti Lahden hyppyrimäkiä.

Totuttuun tapaat oranssipaidat antoivat ensin vastustajalle yhden eteen, kun ajassa 4:13 Henri Lehtinen sivalti Lupon johtoon amppareita monasti kurittaneen Pekka Kumpulaisen syötöstä. Tasoitus saatiin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun pitkän hyökkäyksen päätteeksi Eero Ryyppö tarjoili komean passin takatolpille josta Markus Turunen pääsi puttamaan pallon tyhjään verkkoon. Erä päättyi kuitenkin Lupon komennossa, kun blokatun laukauksen jälkeen Pekka Kumpulainen oli jälleen pahanteossa ja vapautti Juha Niemen läpiajoon. Nopea laukaus yllätti Jani Huotarin maalilla ja 1-2 lukemissa siirryttiin erätauolle.

Toisessa erässä peli aaltoili, paremmat paikat sattuivat kuitenkin Lupon sinipaidoille. Amppareiden maalilla Jani Huotari otti muutaman syöksytorjunnan ja yhden varmalta maalilta näyttäneen kopin yläpesästä ja piti oranssipaidat pelissä mukana. Kun myöskin Marko Majava Luppomaalilla selvitti amppareiden luomat tilanteet, siirryttiin kolmanteen erään Lupon edelleen johtaessa 1-2.

Lupon yrittäessä löytää keinoja saada pallo ilmiliekkeihin syttyneen Huotarin ohitse pääsi ampparit sivaltamaan itsensä nopeaan tahtiin ensin rinnalle ja ohi. 34:18 pelikellossa kun Joonas Heinänen ajoi maalille ja pallo pomppi ties mistä sisälle, ja 30 sekuntia myöhemmin Niko Räsänen pääsi jälleen laukomaan puolustajan tontilta tehokkaasti vieden ampparit ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Arttu ja Kusti junailivat seuraavan maalin pari minuuttia myöhemmin, ja ajassa 37:25 Kustin "kuolevan joutsenen" jälkeen pääsi ampparit hetken hengähtämään pallon kanssa ylivoiman merkeissä. Pari kertaa ekaan mieheen täräytettyään hanakasti vedolle pyrkinyt Niko Räsänen päätti kokeilla kantin sijaan ns. insweeper mallista laukausta ja pallo pätyikin etukulmasta ohi hyvin Luppomaalilla torjuneen Majavan. Erän kääntyessä loppua kohti Luppo yritti vielä painaa päälle, mutta todellista vaaraa ei ampparimaalille enää päässyt syntymään. Viimeiset kolme minuuttia Luppo haki vielä mahdollisuuksien mukaan ilman maalivahtia kavennusosumaa, siinä kuitenkaan onnistumatta. Arttu Isopahkala pääsi iskemään vastaan Lupon hyökätessä isolla riskillä, ja komean kantin painuessa alapesään voitiin ottelun loppulukemiksi kirjailla komeasti 5-0 päättyneen päätöserän jälkeen 6-2.