D-tyttöjen kausi aluesarjassa päätökseen

Lauantaina 24.3. pelattiin D-tyttöjen Sisä-Suomen aluesarjan viimeiset pelit Iittalassa. O2-tyttöjen osalta mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon ja sitä myötä lopputurnaukseen olivat jo käytännössä menneet, joten viimeisistä peleistä lähdettiin hakemaan lähinnä onnistumisia ja hyvää päätöstä kaudelle. Vastassa olivat sarjan kolme kovinta ja meille tähän saakka voittamatonta joukkuetta: Classic, Steelers ja Pirkat. Classic ja Steelers onnistuivatkin meidän hyvästä alusta huolimatta vääntämään lopulta voiton selkeästi itselleen. Pitkän päivän kolmas ottelu pelattiin sitten Pirkkoja vastaan ja siinä meidän tyttöjen sinnikäs taistelu kantoikin ottelun loppuun saakka. Riemukas voitto meille 6-4 numeroin.

Lopullinen sijoitus 8 joukkueen sarjassa oli viides, 10 voittoa, yhtä monta tappiota ja yksi tasapeli. Lohkon kolmostila jäi lopulta vain 4 pisteen päähän. Pisteitä kertyi moninkertaisesti siihen nähden, mitä alkukauden perusteella oli odoteltavissa. Kahdeksasta ensimmäisestä pelistä saldona oli vain yksi voitto sarjajumbosta. Lisäksi pelaajiemme kokoero vastustajiin tuntui aluksi kovin isolta. Oman joukkueemme ikärakenne on nuori, pääosin joukkue koostuu 06-syntyneistä pelaajista, jotka pelaavat D-ikäluokassa myös ensi vuonna.Lohkon kärkijoukkueet taas muodostuivat 05-syntyneistä, vahvistettuna vielä 04-syntyneillä Y-pelaajilla.

Läpi talven jatkunut hyvä harjoitusaktiivisuus on kuitenkin tuottanut vääjäämättömän lopputuloksen: Jokainen tyttö pystyi nostamaan talven aikana omaa tasoaan selvästi ja peli peliltä joukkueen tekeminen meni eteenpäin.

Itse pelien ohella monella tytöllä on ollut vähintään yhtä tärkeää se pelien välinen aika ja bussimatkat joukkueen kanssa. Näinhän sen pitääkin olla, harrastusta on kivaa jatkaa, kun porukka on sellaista että vapaa-ajallakin viihdytään yhdessä.

Pelit jatkuvat joukkueen osalta vielä parilla Zone-liigan pelillä ja Talent-cupilla. Kauden päättää sitten Junior Challenge turnaus toukokuun lopussa Helsingissä.

Kirj. Valm. Arto Pasanen

25.03.2018

Share |