O2 JYVÄSKYLÄN D-TYTÖT JATKAVAT HIENOA KAUTTAAN LOPPUHUIPENTUMASSA

O2:n D-tyttöjen menestyksekäs kausi saa ansaitun huipentumansa ylialueellisessa lopputurnauksessa Mynämäellä 29.4., johon osallistuvat Sisä-Suomen alueen kolme parasta sekä Länsirannikon kolme parasta joukkuetta. Lopputurnauspaikka varmistui, kun O2 voitti Steelersin ratkaisevassa karsintaottelussa jatkoajalla 3-2.

D-tyttöjen kausi on ollut upea: peli on kehittynyt vauhdilla, jokaisen henkilökohtaiset taidot ovat ottaneet suuria harppauksia ja lisäksi tytöt ovat hyvässä urheilullisessa kunnossa. Alkukauden tavoite oli lähteä kehittämään pelaajia ja pelata alkusarja sijoituksen mukaan joko alempaa tai ylempää loppusarjaa. Alkusarjan ensimmäisten nihkeiden pelien jälkeen tytöt paransivat peliään ja haastoivat jatkuvasti sarjan kärkijoukkueet. Pian kävikin selväksi, että joukkueen ainoa oikea paikka on pelata ylempää jatkosarjaa, joka nostettiin tavoitteeksi. Loppusarjaan pääsimme kolmantena, eli lohkon viimeisenä joukkueena ja vain hiuksen hienolla erolla ennen Parkanon PaPoa. Muut lohkosta ylempään sarjaan edenneet olivat lohkovoittaja Tampereen Classic ja toiseksi tullut Pirkkalan PirPi.

Ylempi jatkosarja on ollut koko joukkueelle erinomainen koulu tiukasta pelaamisesta, sillä suurin osa otteluista päättyi maalin erolla suuntaan tai toiseen. O2:n sarjan huippuhetkiin kuului mm. lohkon muuten puhtaalla pelillä voittaneen Classicin kaataminen Ylöjärvellä 4-1. Tyttöjen erinomaiset otteet palkittiin lopulta jatkosarjan kolmannella tilalla. Sarjan voittoon rynnisti Classic ja toiseksi kiri LASB. Sarjasysteemi oli rakennettu siten, että voittaja Classic eteni suoraan lopputurnaukseen, toiseksi tullut LASB karsi lopputurnauspaikasta alemman sarjan voittanutta PaPoa vastaan ja meidän lopputurnauspaikan tiellä oli vielä kivikova Hämeenlinnan Steelers.

Karsintapelistä osattiin odottaa tiukkaa, sillä joukkueiden väliset kohtaamiset olivat olleet todella tiukkoja ja voitot keskinäisissä peleissä olivat tasan 1-1. Kun sarjasysteemi antoi vielä periksi sen, että Steelers pystyi keräämään tytöt molemmista ylemmässä sarjassa olleesta joukkueestaan, olivat ennakkoasetelmat todella tiukat. Ottelu oli erittäin laadukas D-ikäisten tyttöjen välinen koitos. O2 oli alusta asti valmiina ja ensimmäisen erän puolivälissä Milja Tuomisalo laukoi Iina Salmisen organisoiman vaparikuvion päätteeksi O2:n 1-0 johtoon. Toisessa erässä Jenissa Järvinen syöksyi maalintekoon oikealta laidalta. Ottelu oli tiukka, vaikkakin se eteni hienokseltaan O2:n hallinnassa. Maalipaikat menivät selkeästi O2:lle, mutta Steelers onnistui kaventamaan ja jopa tulemaan tasoihin n. 5 minuuttia ennen loppua. Ja niin edessä oli 10 minuutin jatkoaika. Jatkoajalle lähdettiin teemalla ”Sankarit”. Kukaan tytöistä ei ollut koskaan pelannut jatkoaikaa ja jännitys ennen jatkoerää oli käsin kosketeltava. Tytöt onnistuivat kuitenkin keskittymään itse asiaan ja jatkoaika kulki samaa linjaa kuin varsinainen peliaikakin: O2:lla oli useita paikkoja, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Kun ottelua jäljellä vain 18 sekuntia, Siina Hyvönen karkasi Siiri Katalkinin syötöstä läpiajoon, siirsi pallon oikealta vasemmalle ja vapautti ampparijoukkueen iloisiin tuuletuksiin. Ottelun jälkimainingeissa niin hymyt kuin onnenkyyneleetkin olivat tytöillä herkässä. Ottelun jännityksen, keskittymisen ja tahtotilan purkautuminen näkyi iloisten sankareiden kasvoilta.

Voiton myötä D-tyttöjen sarjakausi jatkuu liigan huippujoukkueiden tapaan huhtikuun loppuun saakka. Mynämäen lopputurnauksen jälkeen vuorossa on vielä kauden päättävä Särkänniemi Cup, jonka jälkeen osa joukkueesta jatkaa pelejään C-tytöissä ja osa D-tytöissä.

 

15.04.2017

Share |