M2: Pelit jatkuvat kolmosdivarissa

04/10/2017 - 10:53

Tarkasti laskelmoitujen vaiheiden jälkeen ampparit saivat vielä yhden lisäottelun kaudelle karsintaottelun muodossa, joka pelattiin lauantaina 8.4. Jyväskyläläisen salibandyn pyhätössä, monitoimitalon parketilla. Komean voiton myötä pelit jatkuvat myös kaudella 2017-2018 kolmosdivarissa.

Tässä vaiheessa jo kiitos kaikille pelaajille, valmentajille, toimihenkilöille, toimitsijoille ja muille mukana olleille. Kausi niputetaan vielä yhteen myös verkkosivuilla julkaistavan kausiyhteenvedon myötä, joten kannattaa vielä pysyä kanavalla! Joukkueenjohdossa on jo kovaa vauhtia valmisteltu myös tulevaa kautta, tiedotetaan niistä asioista kunhan on ehditty hieman haukata happea tämän kauden jäljiltä.

Liekö kakkosamppareiden karsintavoitto innoittanut myös seuran miesten edustusjoukkuetta omissa nousukarsinnoissaan - mene ja tiedä, mutta tulevalla kaudella ampparinutut dominoivat myös divarin pelikentillä. Isot onnittelut kakkosjoukkueelta koko miesten edustusjoukkueelle! #jo2017

Karsintojen pörssit ja raportti löytyy alta, kauden muut otteluraportit löytyy Ottelut -välilehden takaa. Liiton tulospalvelusta taas löytyy koko kauden pörssit ja muut tulokset.

Kosti Lievonen 1+0
Patrik Salmensaari 1+0
Esko Väisänen 1+0
Janne Heikkinen 0+1
Eero Ryyppö 0+1

Miehet 2 - Kikka-74

Niinhän siinä kävi, että vaikka ampparinutut lähtivät kolmosdivarikauteen virittämällä viiden ottelun tappioputken mittaisen ansan, ei tuohon miinaan muut menneet ja säilymisestä saatiin kamppailla karsintaottelun merkeissä. Aikaisemmin aamulla karsittiin amppareille otteluun vastustaja, ja tuosta mittelöstä voittajana selviytyi Kikka-74 Jämsästä kaadettuaan Muuramen Yrityksen lukemin 6-3.

Aamun ottelussa liudan avainpelaajia sairastuville menettänyt Kikka lähti kapealla rosterilla, mutta jo yhden pelin pelanneena haastamaan leveää ampparinippua. Kokenut kettu, valmentaja Santeri Niemi, repäisikin heti aamusta ensimmäisen ässän hihastaan ja pisti neljä hyökkäyskolmikkoa pelaamaan keskenään 3vs3 pienpeliturnauksen. Samalla saatiin pelituntumaa kaikille ketjuille, mutta myöskin ratkaistiin peliaika siten että häviäjien tehtävänä oli aloittaa ottelu penkin päästä.

Ottelu alkoi erittäin rauhallisissa merkeissä ja olikin selvää että matala tempo tulisi säilymään läpi ottelun. Amppareilla pallo poltteli lavassa eikä palloa osattu liikuttaa nopeasti Monnarin samettisella parkettialustalla. Toisaalta Kikka oli kapean rosterin ja jo pelatun ottelun takia päättänyt lähteä matalalla karvauksella liikenteeseen. Heti ensimmäinen vaihto kuluikin amppareiden pyörittäessä peliä omassa päässä, liikuttaen hitaasti palloa, Kikka taas karvasi matalalta ja keskittyi peittämään syöttösuuntia ylöspäin. Sama jatkui oikeastaan läpi ottelun.

Välillä päästiin syöttelemään myös vastustajan maalin lähistöllä. Noin viitisen minuuttia pelattu kun Tommi Kari tarjoili vetopaikan Joonas Kemiläiselle maalivahdin syöksyessä torjuntaan. Kentsuhan ei näistä vedä, vaan siirsi pallon vielä poikittain Jiri Klingalle jolla oli esteetön näköyhteys maaliverkkoon vastustajan maalivahdin vielä noustessa pystyyn toisella puolella maalialuetta. Koko kauden polvivaivojen takia menettänyt Jiri ehti juuri toipua pelikuntoon kauden ratkaisuhetkille, mutta liekö pelituntuman puute ollut syynä kun pallo löysi tiensä vain maalikehikkoihin ja lehtereille löytänyt runsaslukuinen jämsäläisyleisö sai huokaista helpotuksesta.

Pienpeliturnauksessa viimeiselle sijalle jäänyt, A-junnuista kasattu Daniel "profeetta" Kuhmosen johtama ketju sai tilaisuutensa kun coach Niemi komensi pojat kentälle pelikellon näyttäessä noin kymmentä minuuttia. Tämä ristisanatehtävistäkin tuttu raamatun mies silmukoi pelin välittömästi Jämsäläisten päätyyn ja ensimmäinen maali näkikin pian päivänvalonsa. Koko pelin pakin tontilla operoinut Kosti "Gösta" Lievonen näytti pojille miten se homma hoituu ja kiristi maaliverkkoja ensimmäistä kertaa ottelussa. Erä päättyi tämän maalin ansiosta amppareille 1-0.

Toisessa erässä pelin juoni jatkui samanlaisena. Ampparit hallitsivat palloa, mutta pääosin vaarattomilla alueilla. Harhasyötöistä keskialueella sai Kikka käännettyä pelin edetessä yhä enemmän vastahyökkäyksiä, kuitenkin huomattavan usein nämä saatiin myös tyrehdetettyä heti lähtötekijöihinsä amppareiden huomattavasti terävämmän juoksuvoiman ansiosta.

Ottelun seuraava maali oli myös osoitus tästä juoksuvoimasta. Kellossa 25 minuuttia ja risat kun satoja miesten pelejä nähnyt ja kokenut Janne Heikkinen riisti pallon hyökkäysalueen kulmassa ja antoi sen vielä C-juniori-ikäiselle Patrik Salmensaarelle. Patu laittoi jalat töihin, kiersi vastustajan maalin ja nuoresta iästään huolimatta höbläytti kikkamaalivahtia niin sanotulla vanhanaikaisella, antaen katsomoon eksyneelle yhden miehen rumpuryhmälle aihetta juhlaan.

Kolmatta erää ehdittiin pelata reilun minuutin verran, kun Kikan Tuomas Jokinen komennettiin rangaistuspenkille. Kentällä ehti pyörähtää myös ns. ykkösyv, jonka aikana maalintekoa lähemmäksi pääsivät kuitenkin Kikan alivoimaa tahkonneet pelurit. Toinen ylivoimakentällinen sai vajaan minuutin verran aikaa juonia omia kuvioitaan, ja montaa sekuntia he eivät kyllä tarvinneetkaan. Eero Ryyppö sai kääntyä pallon kanssa alivoimanelikon keskellä, täräytti pallon älykkäästi metrin verran ohi maalista ja Esko Väisänen nappasi paalupallon maalin toiselta puolelta siirtäen sen verkon perukoille. Lukemat amppareille jo 3-0.

Ajassa 41:01 Kikka käytti aikalisän, jonka aikana ampparitkin sopivat että nyt vain pidetään palloa ylhäällä eikä haeta riskillä syöttöjä maalinedustalle. Jokin katkos kommunikaatiossa silti oli, kun aikalisän jälkeen peli jatkui amppareiden kulmavaparilla. Kova syöttö suoraan maalin eteen jäi Kikan maalivahti Mikko Mäkelän hyppysiin, ja hän vapautti Mika Juvakan nopeaan vastahyökkäykseen. Kova veto sujahti pörsään, ja vain kymmenen sekuntia aikalisän jälkeen Kikka oli kaventanut lukemiksi 3-1. Tätä seuranneessa vaihdossa O2 puolustus vielä tarjoili jännitystä runsaslukuiselle yleisölle antamalla maalin takaa syötön suoraan vastustajan jalkoihin. Tästä pallo pomppi maalin edustalle Kikkapelurin lapaan, mutta maalissa karsintaotteluiden kiroustaan taittamassa ollut Olli Oksanen hoiti tilanteen tyylikkäästi.

Lopussa Kikka haki vielä kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta koska lisämaaleja ei nähty, selvisi ampparit karsinnasta kuivin jaloin ja pääsi juhlimaan kolmosdivarin paikkaa.