A-tyttöjen pitkä työ palkittiin SM-sarjapaikalla - ”Nyt on hyvä tunne!”

O2-Jyväskylän A-tytöt varmistivat sunnuntaina seuran omalla kotikentällä Ampparipesässä paikan SM-sarjaan. Koko seura onnittelee tyttöjä hienosta saavutuksesta!

Karsintaturnauksessa O2 voitti lauantaina espoolaisen Northern Starsin niukasti 1–0, mutta hävisi Porvoon PSS:lle 3–7. Tuota ottelua O2 johti vielä kolmannen erän alussa, mutta lopussa viime kauden pronssimitalistit olivat selvästi vahvempia.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa O2 nousi Vihdin VSS:ää vastaan viimeisessä erässä tappioasemasta 3–1-voittoon. O2 sijoittui lohkossaan toiseksi, ja jatkopelissä tuli vastaan tuli omassa lohkossaan kolmanneksi sijoittunut mynämäkeläinen SBS Wirmo

O2 sai ratkaisuotteluun loistavan alun, kun jo toisella minuutilla Meeri Saukkonen vei kotijoukkueen johtoon. Pelikellossa oli alle 9 minuuttia, kun Saimi Hyvärinen lisäsi johtonumeroiksi 2–0.

Tämän jälkeen pelattiin pitkään maaleitta, ja Wirmo onnistui kaventamaan vasta nelisen minuuttia ennen täyttä aikaa. Lopussa O2 sekä puolusti hyvin että pystyi pitämään palloa, ja jännittävien loppuvaiheiden jälkeen juhlat olivat valmiit alkamaan.

-Ratkaisu tuli pitkälti leveästä materiaalistamme. Peluutimme kolmen ja puolen ottelun ajan kolmea kentällistä. Vasta Wirmo-pelin jälkimmäisellä puolikkaalla aloimme kuormittaa kahta kenttää. Jaksoimme pelata lopussa paremmin kuin vastustaja, O2:n päävalmentaja Kari Saukkonen analysoi.

Yksittäisistä pelaajista Saukkonen nosti esiin C-ikäisen maalivahdin Kerttu Aron, joka urakoi viikonloppuna kaikki neljä ottelua.

-Kolme voittoa tuollaisilla lukemilla oli hieno suoritus, Saukkonen kehui.

-Muuten olisi väärin nostaa ketään toisten yläpuolelle. Me pelasimme nimenomaan joukkueena tiiviisti, Saukkonen korosti.

A-tyttöjen SM-sarjapaikka tuli pitkäjänteisen työn ja johdonmukaisen kehityksen seurauksena. Saukkonen luotsasi A-tyttöjä SM-karsinnassa nyt kolmannen kerran. Ensimmäisellä kerralla joukkue jäi alkulohkoon, ja viime vuona tuli tappio jatkopelissä. Nyt joukkue sai työstään palkinnon.

-Parempi näin päin, että pohjatyö on tehty ja paikka on ansaittu pelaamalla. Nyt on kyllä hyvä tunne, ja olen iloinen joukkueen puolesta. Jos arvosana pitäisi antaa, se olisi ehdottomasti kiitettävä. Varmaankin ysi plus, Saukkonen sanoi.

Kokonaisuutena O2:n tyttö- ja naissalibandyn pelaajapolun yläpää on nyt mukavalla mallilla. Sekä naisten edustusjoukkue että Akatemian joukkue pelaavat naisten divarissa, ja A-tytöillä on joukkue SM-sarjassa ja divarissa.

-Tilanne on nyt loistava. Kokonaisuus seurassa on oikeanlainen. A-tyttöikäiset saavat kauden aikana pelejä suunnilleen niin paljon kuin jaksavat pelata. Siinä valmentajienkin on oltava tarkkana, kun mietitään pelaajien kuormitusta, Saukkonen sanoi.

A-tyttöjen SM-sarja alkaa 6. lokakuuta. Saukkosen mukaan joukkue ei lähde maan kovimpiin karkeloihin nöyristelemään.

-Viime kauden harjoituspeleissä pärjäsimme SM-sarjan kärkiporukoita vastaan ihan hyvin. Ei ole mitään estettä, miksemme pärjäisi nytkin. Emme missään nimessä lähde sarjaan heittopussiksi, Saukkonen vakuutti.

10.09.2018

Share |