M1: Amppareille kauden ensimmäinen tappio kärkikamppailussa

10/30/2016 - 15:51

Pitkän ja harmaan viikon jälkeen monitoimitalolla oli taas herkkua luvassa, kun Amppareiden vieraaksi saapui Pirkkalan Pirkat. Toissa kaudella divariin noussut ja täksi vuodeksi takaisin kotoiseen Sisä-Suomen 2. divisioona lohkoon tippunut Pirkat on aloittanut kautensa vahvasti voittaessaan kaikki aikaisemmat kamppailut murskaavalla 43-12 maalierolla. Ampparit lähtivät otteluun myös ilman tappiomerkintöjä, joten lupa oli odottaa sunnuntai aamupäivään varsinaista salibandyspektaakkelia.

Viime viikonlopun pölyt koneesta karistettuaan ja viikon reenit läpi vedettyään, Ampparit pyöräytti hieman ketjuja johtuen Huuskon ja Kinnusen pitkittyneestä miesflunssasta. Muuten otteluun päästiin suhteellisen ehjällä rosterilla liikkeelle (pl. pitkäaikaispotilaat). Hallille kokoonnuttiin hyvissä ajoin ennen peliä ja Kapteeni Lempinen opasti porukan Kampuksen hietikolle alkujalkapalloilulle. Takaisin hallille ja kuminauhajumppien kautta mailalämmöille. Tekemisestä paistoi koko ajan, että kyseessä on kärkikamppailu.

Ottelun alku oli hieman tunnustelevaa, kunnes kuuden minuutin kohdalla vierasjoukkueen Varuhin lähetettiin istumaan pikkukakkosta mailaan lyönnistä. Ampparit löivät kentälle Suomen vaarattomimman näköisen ylivoiman, joka on kuitenkin iskenyt ylivoimanyytin noin 70% teholla. Maalihanat tästä aukesikin, ei kuitenkaan Amppareiden vaan Pirkkojen, kun vierasjoukkueen Mikko Kelkka karkasi ja siirsi pallon ohi Henri Tikkasen alivoimalla. Samaisen jäähyn aikana Ampparit kuitenkin kuittasi takaiskun. Timo Hakanen ampui LÄMÄRILLÄ grogilasin korkuisen pallon taka-alakulmaan ohi Pirkkojen kassarin. Jäähyn jälkeen alkoi sitten kuuluisa sirkusvaihde pelissä ja hetken sekoilun jälkeen vierasjoukkue toimitti pallon uudestaan verkkoon. Maalihan oli taattua ampparilaatua, pallon mennessä maaliin puolustaja Niko Kuuselan jalasta. Hetkeä myöhemmin tuomarit osoittivat jälleen vierasjoukkueen pelaajalle jäähyboksin ”ovea”. Pikkuisen ennen jäähyn umpeutumista Pirkkojen pelaaja karkasi ja miestä rikottiin rankkarin arvoisesti. Tikkanen nollasi kuitenkin tämän yrityksen helposti ja jäähy pantiin täytäntöön. Ylivoima toimi reilun minuutin pyörittämisen jälkeen ja palloa kaivettiin kolmannen kerran Amppareiden rysästä. Vielä kerran vierasjoukkue iski ensimmäiseen erään ja se riitti ”Könelle”, kun hän vaihtoi itsensä pois ja tilalle maalinsuulle asteli Janne Manninen. Loppuerässä ei maaleja enää nähty, joten tauolle lukemista 1-4.

Toiseen erään lähdettiin parantamaan omaa tekemistä ja paljon. Sekoilu kuitenkin jatkui ja erä oli kerennyt vanheta vain kolme minuuttia, kun taululla oli jo lukemat 1-6. Tätä seurasi valmentaja Peltosen aikalisä. Peluutusta tiivistettiin kahteen ketjuun tarkoituksena kiristää ruuvia ja ottamaan eroa kiinni yksi kerrallaan. Seuraavan maalin iskikin sitten O2, taas ylivoimalla ajassa 33:02 Juho Aijasahon toimesta. O2:sen maalipaikat olivat tiukassa Pirkkojen puolustaessa erittäin kurinalaisesti omaa päätään. Viimeisellä minuutilla Pirkat lisäsivät eron taas viiteen maaliin lähivaparista. Toinen erä ei muuten ihmeitä tarjonnut ja isot olivat taululla 2-7.

Viimeiseen erään tappioasemasta. Usko ei kuitenkaan hiipunut ja kapteeni Lempinen toivoikin esitykseen lisää cojonesia. Ampparit saivatkin pelin raiteilleen ja tämä johti vierasjoukkueen jäähyyn. Ylivoima toimii jälleen, kun seuralegenda Vesa Hytönen pisti pallon, millintarkalla kantilla, pussiin ja taas oltiin pelissä mukana. Nyt maalipaikkoja alkoi tulla, kun palloa ja ukkoa toimitettiin maalille. Sitten onkin ajattoman sitaatin paikka ”palloa maalille ja hyviä asioita tapahtuu”. Tämä kävi taas toteen ajassa 49:03, kun Amppareiden kirin ruumiillistuma Alvar Mahlberg kirjaimellisesti vaan huitasi pallon maalia päin ja punalamppu syttyi. Kolmen maalin takaa-ajosta pelimiesten kympille ja kaikki oli auki. Maalipaikkoja siunaantui molempiin päihin, mutta nyt myös kotijoukkueen puolustuksesta löytyi jo kerran huudettua cojonesia. Digitaalit pysähtyi seuraavan kerran 55. minuutilla Vesa Sivulan toimesta, tuoden O2:n jo kahden maalin päähän. Tämän lähemmäksi ei kuitenkaan enää kotijoukkue päässyt vaan vierasjoukkue iski pallon tyhjiin ylivoimalla, kun kavennusta haettiin alivoimaisenakin ilman maalivahtia. Vielä yksi kaunistelu osuma Pirkoilta ja summerin soidessa taululla oli rehellisen näköiset 5-9 lukemat ja kauden ensimmäinen tappio O2:lle oli tosiasia. Pisteet matkasivat ansaitusti Tampereelle Pirkkojen matkassa. Vierailta erittäin ehjä esitys, kun taas kotijoukkueen ensimmäiset 40 minuuttia olivat vähän mitä olivat.

Kotijoukkueen parhaaksi valittu, kovasti töitä molempiin suuntiin paiskinut Alvar Mahlberg tiivisti ottelun ytimekkäästi: ”Hattu päästä kaverille, pelasivat 40 minuuttia erittäin tasaisesti ja tekivät hommia kumpaankin suuntaan. Meidän peli olikin ensimmäiset kaksi erää kirjaimellista sählyä. Oli yritystä, mutta ei mitään järkeä. Kolmanteen erään saatiin omapeli näyttämään vähän siltä mitä sen pitäisi olla, mutta se ei kuitenkaan tänään riittänyt kuromaan eroa kiinni.”.

O2:n ottelut jatkuvat ensi viikolla tuplaviikonlopulla. Lauantaina otellaan Jyväskylässä Suomen Cup -ottelu Kokkolan Nibacosta vastaan ja sunnuntaina matkataan sarjapeliin Hämeenlinnan kupeeseen Iittalan kauhujentalolle, Steelersin vieraaksi. Alun perin lauantaina 5.11. pelattavaksi määrätty Jyväskylän derby fuusiojoukkue Happee Steamersia vastaan on siirretty Suomen cupin alta pois hamaan tulevaisuuteen. Tästä tiedoitamme sosiaalisenmedian kautta, kun uusi päivämäärä ollaan saatu sovittua.