Matka jatkuu – A-tyttöjen divari alkaa

Elokuun lopussa O2-Jyväskylän A-tytöt kokivat karmaisevan kohtalon, kun kovista ponnisteluista huolimatta tärkeä päämäärä, SM-sarja paikka, jäi vain haaveeksi. Joukkue pelasi karsinnoissa erinomaisesti, mutta siitäkin huolimatta jäi yhden maalin päähän kauden päätavoitteesta. Ratkaisevan ottelun O2-Jyväskylä hävisi SB-Prolle rumin lukemin, kun vastustaja poistui Palokasta 3-11 voitto mukanaan.

-Kyllähän se kirpaisi ja kovaa. Ratkaisevan ottelun aikana tuntui, että kaikki mahdollinen meni pieleen ja oli valmentajanurani kauhein hetki nähdä pelaajien romahdus päätössummerin soidessa, joukkueen valmentaja Satu Pöntinen kertoo. –Karsintoihin oltiin valmistauduttu pitkä kevät ja kesä, ja yhdessä pienessä hetkessä kaikki olikin ohitse. Yhtäaikaisesti tunsin valtavaa ylpeyttä meidän joukkueestamme ja siitä kaikesta duunista mitä tytöt olivat tehneet sekä suunnatonta pettymystä.

Karsintojen jälkeen joukkue vetäytyi hetkeksi nuolemaan haavojaan ja miettimään tulevaa.
-Minun oli lähdettävä ulkomaille asti, jotta sain ajatukseni selkeäksi. Olin niin vihainen karsintojen jälkeen, etten voinut edes ajatella salibandya saatika tulevaa, Pöntinen kertoo hieman hymyillen. –Myös tytöillä meni oma aikansa, että tästä kokemuksesta pääsi yli. Niin hartaasti olimme yhdessä SM-paikasta haaveilleet.

Matka jatkuu kohti uusia tuulia

Joukkue ei voinut jäädä kuitenkaan tuleen makaamaan vaan katseet oli suunnattava jo eteenpäin.
-Sm-karsinnoista on selvitty parin henkilökohtaisen kyyneleen ja lohturuuan jälkeen. Onneksi karsinnoista alkoi hiljalleen löytymään myös niitä positiivisia asioita, ja nyt tiedetään mihin pystytään ja mitä tulisi taas kehittää, joukkueen hyökkääjä Marjukka Silvennoinen toteaa.
Myös joukkueen konkareihin lukeutuva, Happeen naisten edustusjoukkueessakin pelaava, Tiia Koski komppaa:
-Kyllä karsinnoista on nyt selvitty. Henkilökohtaisesti siihen meni muutama viikko flunssan vuoksi ja myös siksi, koska koin että olisi pitänyt saada annettua kentällä enemmän. Mutta eteenpäin on mentävä.

A-tytöt pääsevät vihdoin tositoimiin tulevana lauantaina, kun 1-Divarin pelit käynnistyvät Lammin liikuntakeskuksessa. Kauden alkamista kunnolla on odotettu pitkään ja joukkue on viimeisen kuukauden aikana valmistautunut siihen huolella.

-Syksy on mennyt aika työntäyteisesti eikä reenisalilla ole kyllä paljoa himmailtu, puolustaja Anette Talkio naurahtaa. –Uskon, että kaikki työnteko palkitaan ja itse odotan jo innolla alkavaa kautta.
-Syyskuun alussa meillä alkoi talvivuorot, joiden myötä harjoitusohjelmaamme kuuluu myös kerran viikossa pelivuoro seuramme kakkosjoukkueen kanssa. Siellä tytöt saavat paljon toistoja sekä tärkeää pelikokemusta kovien pelaajien kanssa, Pöntinen kertoo. –Jo pienessä ajassa on ollut nähtävissä kehitystä tyttöjen tekemisessä, joten oikein odottavaisin mielin tässä lähdetään kohti lauantaita ja pelejä oman ikäisten tyttöjen kanssa!

Myös Silvennoinen ja Koski kokevat syksyn olleen onnistunut.
-Harjoittelu on ollut onnistunutta, ollaan reenattu paljon ja laadukkaasti karsinnoista huolimatta. Ollaan myös tutustuttu toisiimme entistä enemmän, joten reeneissä on ollut hyvä fiilis ja kivaa, ainakin mun mielestä, Silvennoinen naurahtaa.
-Samaa mieltä, positiivinen ilmapiiri tuo aina motivaatiota kaikille enemmän! Toki keskittymisessä voitaisiin vielä hieman parantaa, jotta laatukin pysyisi parempana läpi reenien, Koski sanoo pilke silmäkulmassa.

Kauden tavoitteita kohti vaihto ja peli kerrallaan

Ei liene epäselvää, että A-tyttöjen kauden tavoitteet siintävät kevään Playoffs-karsinnoissa. Karsintoihin pääsevät sarjan ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet joukkueet. Nämä joukkueet pelaavat SM-sarjan 7. ja 8. sijoittuneita joukkueita vastaan. Matka sinne on kuitenkin pitkä, eikä varmastikaan helppo. A-tyttöjen 1. Divari on valtakunnallinen sarja ja reissaamista tulee aina Ouluun saakka. Pelimatkat ovat siis viime kauteen verrattuna pidempiä ja luovat näin ollen omat haasteensa.
-Ei auta lähteä yhteenkään otteluun takki auki. Sarjassa on monia kovia joukkueita, kuten heti lauantaina vastaan asettuvat Rss Panthers ja Hatsina. Meidän täytyy tehdä hommat huolella, jotta tie karsintoihin aukeaa, Pöntinen toteaa vakavana.

Usko joukkueeseen on kuitenkin kova. Pitkään joukkueen ja pelaajien parissa työskennellyt Pöntinen tietää mitä pelaajilta odottaa, mutta samalla tunnistaa kehittymisen mahdollisuudet.
-Meillä on kokonaisuudessaan Akatemiassa melko kovia likkoja, niin B- kuin A-joukkueessa. Tytöt ovat ahkeria reenaamaan, ja näin ollen kehitystä tapahtuu jatkuvasti. On ollut kuitenkin antoisinta nähdä, miten kesän aikana todella moni tytöistä on niin sanotusti puhjennut kukkaan ja pystyvät haastamaan peliajassa myös kovempia pelaajia.
-Uskon, että tämän kauden jälkeen meillä on taas astetta monipuolisempia pelureita joukkueessa. Näen erittäin positiivisena asiana sen, että kovin moni tytöistä pystyy pelaamaan niin B- kuin A-joukkueessa. Se on erittäin mahtava asia ja sen kautta pelikokemusta, vastuuta ja toistoja tulee erittäin paljon, Pöntinen hehkuttaa.

Vastassa fyysinen, periksiantamaton ja taitava O2!

Kysyttäessä pelaajilta minkälaisen joukkueen vastustajat tulevat kaudella kohtaamaan, tulee vastaus kuin yhdestä suusta.
-Ainakin tullaan näkemään erittäin tulisia 1vs1 vääntöjä, jotka ei naurata vastustajia!, Silvennoinen päräyttää.
-Kyllähän täältä tulee fyysinen ja periksiantamaton joukkue vastaan, Talkio totetaa.
-Samaa mieltä Marjukan ja Aneten kanssa! Jalkaa pitäisi ainakin löytyä laajan pelaajamateriaalin ansiosta, mutta positiivisuutta löytyy sitäkin enemmän, Koski kertoo hymyillen.
Pöntinen on pelaajien kanssa samalla linjalla.
-Valmennuksen puolesta aiomme haastaa pelaajia heti kauden alusta lähtien erilaisilla ketjuvariaatioilla sekä työntää pelaajia epämukavuusalueilleen. Siellä sitä kehitystä tapahtuu parhaiten, luottoa joukkuetta kohti löytyy kyllä!

Joukkueen laajassa pelaajamateriaalissa on tapahtunut niin kesän kuin syksynkin aikana paljon kehitystä. Aiemmin hieman varjoon jääneet pelaajat ovat alkaneet nousemaan esiin ja haastamaan niin vastustajia kuin omiakin pelureita vallan mallikkaasti. Myös hieman erikoista kehitystä on Akatemiassa ollut ilmassa.
-Olin hieman yllättynyt kun joukkueemme yksi hyökkääjistä, Ilona Laine, teki uuden pelipaikkavaltauksen kokeilemalla maalivahdin pestiä ja olemalla siinä vielä kaikenlisäksi hyvä, Pöntinen nauraa.
-Tulevalla kaudella A-tytöistä kannattaa pitää silmällä ainakin Kantasen Sannia, Katriina Lounaa, Marjukka Silvennoista sekä maalivahtiamme Miisa Salmista. Toki myös liigassa paljon vastuuta saavien Kiia-Mari Avikaisen, Veera-Maria Jalkasen, Jessica Lustigin, Noora Peltolan sekä Alina Laitisen otteita kannattaa seurata.

Eri ennakoissa O2-Jyväskylän joukkuetta on ennakoitu sarjan kärkikahinoihin. Näihin ajatuksiin Pöntinen vastaa hyvin rauhallisesti.
-Varmasti monilla on tiettyjä odotuksia joukkuettamme kohtaan, mutta pidetään vaan pää kylmänä. Täytyy mennä vaihto ja peli kerrallaan, ja mennään sitten juuri niin pitkälle kuin päästään. Meillä on Akatemia täynnä ihania persoonia, joten innolla lähdetään jatkamaan yhteistä matkaamme ja kohtaamaan uusia haasteita. Me valmentajat tuetaan tyttöjä tilanteessa kuin tilanteessa ja luotetaan heihin 110%, yhdessä me ollaan parempia!

 

Tervetuloa katsomaan A-tyttöjen kotiotteluita ja kannustamaan tytöt voittoon!

A-tyttöjen 1-Divarin peliajat ja paikat:

1.10, Lammin liikuntakeskus: klo 11 O2-Jkl-Rss Panthers & klo 14 O2-Jkl-Hatsina
30.10, Riihimäen urheilutalo: klo 11 O2-Jkl-OFBC & klo 13 O2-Jkl-Northern Stars II
12.11, Kauklahti: klo 12 O2-Jkl-ÅIF II & O2-Jkl-PHSB
27.11, Masalan LT-Center: klo 12 O2-Jkl-EräViikingit Akatemia & klo 15 O2-Jkl-LASB
10.12, Salpausselkähalli Lahti: klo 12 O2-Jkl-Rangers & klo 14 O2-Jkl-EräViikingit Akatemia
8.1, Sipoon Areena: klo 11 O2-Jkl-LASB & klo 13 O2-Jkl-PHSB
29.1, Vaajakosken liikuntahalli: klo 10 O2-Jkl-Rss Panthers & klo 19 O2-Jkl-Northern Stars II
12.2, Kempelehalli: klo 10 O2-Jkl-OFBC & klo 12 O2-Jkl-Hatsina
25.2, Sport Forum Mikkeli: klo 16 O2-Jkl ÅIF II & klo 19 O2-Jkl-Rangers

B-tyttöjen kausi käynnistyy myös piakkoin, joten pysy kuulolla!

 

29.09.2016

Share |