B-tytöt voittivat TFT-turnauksessa kultaa!

O2-Jyväskylän B-tyttöjen kausi 2015-2016 jatkui vielä tämän viikonlopun ajan, kun joukkue matkasi Tampereelle perinteiseen TFT-turnaukseen. Turnauksessa tytöt osallistuivat AB-tyttöjen sarjaan, joka oli jaettu kahteen neljän joukkueen lohkoon. O2-Jyväskylän lohkossa oli heidän lisäkseen Steelers Mustat Hämeenlinnasta, Lapin Veikot Sodankylästä sekä Värmdö IF Ruotsista. Turnauksen pelit pelattiin 2x 20min juoksevalla peliajalla ja jatkopeleissä oli 5min jatkoaika sekä tarvittaessa RL-kilpailu.

Turnauksen ensimmäisenä vastustajana vanha tuttu Steelers

Turnauksen ensimmäisessä ottelussa B-tytöt pääsivät haastamaan jo kaudelta tuttua Steelersiä. Kauden aikana joukkueet olivat kohdanneet niin aluesarjassa kuin myös alueellisissa playoff-karsinnoissa. O2-Jyväskylä oli voittanut näistä otteluista jokaisen.
-Tytöillä oli hyvä fiilis lähteä pelaamaan tuttua joukkuetta vastaan. Steelersin kanssa ollaan aina saatu hyvät väännöt aikaiseksi, joten ylimääräistä tsemppausta tytöt eivät tarvinneet, kertoi joukkueen päävalmentaja Satu Pöntinen.
Ottelu olikin tunteita ja tilanteita täynnä, eikä haavereiltakaan aina vältytty.

-Muutama kyseenalainen tilanne tuli puolin ja toisin, missä olisi oikeasti voinut käydä huonosti. Ihmettelen suuresti, kun tuomarit eivät näihin puuttuneet millään tavalla, Pöntinen totesi.

O2-Jyväskylä hoiti lopulta ottelun nimiinsä lukemin 5-1 ja kohtasi seuraavassa ottelussaan erittäinkin mielenkiintoisen ja uuden tuttavuuden, nimittäin ruotsalaisjoukkueen Värmdö If.
-Tämä ottelu oli ihan huikea! Nyt päästiin testaamaan tyttöjen taso länsinaapurin tekemiseen verrattuna ja olihan joo tämäkin peli melko tunteikas, mutta samalla erittäin hyvää tekemistä molemmin puolin, Pöntinen kertaa.
-Ottelu oli koko peliajan tiukka, mutta loppupuolella kaveri pääsi iskemään kaksi melko helppoa maalia. Joukkueen valmentajakin sanoi jälkikäteen, että niissä maaleissa oli enemmän tuuria kuin taitoa mukana, mutta niinhän se menee että jokainen maali lasketaan.

Peli ruotsalaisia vastaan päättyi lopulta niukasti 4-3 tappioon. Päivän viimeisessä ottelussa O2-Jyväskylä kohtasi Sodankylästä asti matkanneen Lapin Veikot. Päivän pituus ja aiempi kova ottelu näkyivät tyttöjen tekemisessä ensimmäisen erän aikana.

-Kyllä mä sen ensimmäisen erän aikana mietin että ketä tuolla kentällä oikein pelaa. Meidän likkojen peli oli suoraan kuin f-tyttöjen höntsäturnauksesta, Pöntinen lataa.
-Erätauon aikana muistutin tyttöjä siitä, että mikäli tässä turnauksessa haluaa menestyä niin tekemisen pitää näyttää hyvinkin erilaiselta. Ja niinhän se tekeminen sitten muuttui, Pöntinen nauraa.
O2-Jyväskylä voitti ottelun luvuin 11-0.

Välierien huumaa

Seuraavana päivänä O2-Jyväskylän B-tytöillä oli edessä ihka ensimmäiset välierät ja vastaan asettui TaKK Tuuloksesta. Aamu toi kuitenkin vastaan ensimmäisen haasteen, kun yksi pelaajista heräsi oksennustaudissa.
-Lähdimme reissuun 12 kenttäpelaajan voimin, joista yksi lähti lauantain pelien jälkeen pelaamaan vielä pesäpalloa. Sunnuntaiaamuna sitten yksi vielä putosi oksennustaudin takia pois. 10 kenttäpelaajaa riittää kyllä, mutta vähän sai jännittää kuinka tytöillä jalka liikkuu edellisen päivän pelien jälkeen.

Pelin alku olikin kankeahko ja tytöillä oli vaikeuksia luoda tilanteita vastustajan päähän.
-Jalat taisivat jäädä hotelliin. Kaverilla oli muutama erittäin taitava tyttö mukana, joita meillä oli taas hankalaa pitää kurissa. Ei auttanut kuin herätellä erätauolla taas tyttöjä ja muistuttaa minkälaisista panoksista tässä pelattiinkaan. Myös ruotsalaisten uudestaan kohtaaminen finaalissa ja revanssin ottaminen motivoi tyttöjä yllättävän paljon, Pöntinen naurahtaa.

Toisessa erässä tilanne oli jo toinen ja kovat pelaajat saatiin pidettyä kiinni. O2-Jyväskylä voitti jännittävän ottelun 5-3 ja eteni näin ollen TFT-turnauksen finaaliin!

Vaikeuksien kautta voittoon!

Finaalikaksikko oli kutkuttava: erittäin laadukasta joukkuepeliä pelaava ruotsalaisjoukkue sekä taitava ja fyysinen suomalaisjoukkue. Asetelmat olivat jo tuossa vaiheessa valmiit jännittävään otteluun, ja sitä se olikin. O2-Jyväskylä johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1-0, kunnes vastustaja tasoitti 1-1 ottelun puolessa välissä. Vain 3 minuuttia ennen summerin soimista ruotsalaiset maalasivat todellisen tahtomaalin vieden joukkueensa 2-1 johtoon. Samassa ajassa O2-Jyväskylä otti aikalisän.

-Sanoin tytöille, että meillä on kolme minuuttia aikaa tehdä yksi maali. Nostettiin oikeastaan kaikki muut pelaajat, paitsi yksi pakki, ylös vastustajan maalille ja painotettiin vain pallon toimittamista luukulle, siellä olisi sitten porukkaa iskemässä palloa häkkiin.
Ja niinhän se lopulta sinne iskettiin. Vain minuutti ennen ottelun päättymistä Kiia-Mari Avikainen laittoi pallon verkkoon ja näin todellinen trilleri oli valmis. Summerin soidessa siirryttiin viiden minuutin jatkoajalle.
-Otettiin tyttöjen kanssa erätauko ihan iisisti. Puhuttiin siitä, että nyt on kauden viimeiset 5 minuuttia alkamassa, joten eiköhän jätetä ihan kaikki kentälle.

Jatkoaikaa oli ehtinyt kulua muutama minuutti, kun maalivahti Alina Laitinen heittää pallon maaliltansa koko kentän läpi Kiia-Marille, joka taitavasti harhautti ensin yhden vastustajan ja lopulta iski päättäväisesti pallon reppuun. Mailat lentävä, yleisö raikuu riemusta, valmentaja hyppii ilosta. Näin O2-Jyväskylä B-tytöt voittivat ensimmäisen kultamitalinsa ikinä!!

-Kyllähän tästä turnauksen voitosta saa ja pitää olla ylpeä. Meiltä tippui ikävien tapahtumien jälkeen vielä yksi pelaaja rosterista, joten tytöt väänsivät finaalin 9 kenttäpelaajalla ruotsalaisjoukkuetta vastaan. Rautaisessa kunnossa nää tytöt kyllä on, Pöntinen nauraa.
-Mutta tosissaan, tämä on iso juttu niin tytöille kuin totta kai myös valmentajalle. Ei olisi parempaa tapaa lopettaa kautta tämän huikean poppoon kanssa!

O2-Jyväskylän B-tytöt haluavat kiittää tukijoukkoja sekä myös kummipelaajaansa Alisa Huismania, joka ikänsä puolesta sai tukea tällä kertaa tyttöjä myös pelikentällä pelaten viimeiset junnupelinsä. Kiitos, olette kaikki korvaamattomia!

 

O2-Jyväskylän B-tytöt, TFT-finaali

24.04.2016

Share |