Steelers ja Nokian KRP D1-poikien kavereina Tampereella

02/17/2016 - 14:43

D1

Eliittisarjan viides turnaus pelattiin lauantaina Tampereella Spiralissa. Amppareiden vastustajat olivat parasta A-luokkaa, kun vastaan ryhmittyi ensin Nokian KRP ja tämän jälkeen Steelers. Joukkueet ovat allekirjoittaneen ykkössuosikit Eliittisarjan voittajiksi. Nokian KRP oli kohdannut tänä vuonna jo kahdesti. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi ajassa 41:12 maalieron takia 13-1 ja toinen ottelu viime viikonloppuna 12-0 ajassa 43:29. Steelersiä vastaan kauden ainoa kohtaaminen päättyi Steelersin 7-5 voittoon.

O2JKL vs. Nokian KRP 3-5

Nokian KRP kohdattiin siis viikon sisään toista kertaa. 12-0 tappiosta oli pitkä matka keittää sellaiset myrkyt viikossa, että niillä voimasuhteet muuttuisivat päälaelleen. Tavoitteeksi asetettiin kuitenkin, että A) teemme ottelussa maalin B) peli loppuu vasta summeriin ja C) meidän maalin edessä ei juhli kun omat puolustajamme. Vastustaja tunnettiin jo tässä vaiheessa kautta melko hyvin ja varsinkin #2 Tommi Turunen ja #87 Roope Wikström otettiin pelitaktiikassa erityisvartiointiin. Turunen oli tehnyt aikaisemmissa otteluissa 9+1 meitä vastaan ja Wikström puolestaan 4+1.

Ottelu alkoi tutuissa merkeissä KRP:n vyöryessä Amppareiden päätyyn. Ampparimaalia vartioinut Milo Salminen oli kuitenkin alusta alkaen pelipäällä ja kenttäpelaajien aktiivisen peittopelin yhteisvaikutuksesta maali pysyi puhtaana. Kolmannella peliminuutilla jyväskyläläisille vihellettiin jo tutuksi tullut rangaistus väärästä vaihdosta. Pallo liikkui pari minuuttia KRP pelaajien lavoista toiseen ja välillä kohti Milo Salmista, mutta alivoimapelikin kestettiin. Ensimmäinen seitsemän minuuttia oli melkoista puolustustaistelua, mutta tämän jälkeen ottelu alkoi virrata tasaisemmin. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 11:01 kun KRP:lle vihellettiin rangaistuslaukaus. Roope Wikström laittoi rankkarin sisään ja siirsi KRP:n vihdoin johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin KRP-pelaaja passitettiin rangaistusaitioon jälkipelistä ja O2 sai oman mahdollisuutensa. YV ei kuitenkaan tuottanut tulosta vielä ensimmäisen erän aikana.

Toinen erä alkoi O2:sen ylivoimalla jota oli jäljellä 1:18. Ylivoimakentällinen ei tarvinnut kuin 28 sekuntia tasoituksen tekemiseen. Ville Jansa toimitti pallon siniviivalta maalille ja Joonas Selänne laukoi reboundpallon maaliin. KRP kuittasi kuitenkin minuuttia myöhemmin ottaen johtajanroolin takaisin. KRP onnistui tekemään vielä kolmannen maalin ennen kuin Teemu Nilsson toi Ampparit maalin päähän huikealla swingillä ilmasta. Rystylätyn maaliin tarjoili Aaron Kostamo. Toisessa erässä ei enää maaleja nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä tilanteesta 2-3.

Ajassa 31:22 KRP:n Tommi Turunen pääsi ensimmäistä kertaa irti miesvartioinnistaan ja siirsi KRP:n kahden maalin johtoon. Seuraavat minuutit olivat rauhallisia, kunnes Atte Karonen tuikkasi Wictor Wirzeniuksen syötöstä pallon maaliin. Maalin jälkeen Ampparit aloittivat kovan painostuksen tasoitusmaalin saamiseksi. Ajassa 40:19 KRP joutui rikkomaan Eero Luokkasta rankkarin arvoisesti. Eero asettui itse laukomaan rankkaria, mutta backhand-forehand-backhand -harhautuksen vastustajan maalivahti luki loistavasti ja torjui rankkarin. Tilaanteesta seuranneesta ylivoimasta ei siitäkään tullut tulosta, joten loppuajan O2 haki tasoitusta ilman maalivahtia. 30 sekuntia ennen päätöstä Ampparit joutuivat rikkomaan vastustajaa taasen rankkarin arvoisesti. Roope Wikström (2+2) asettui jälleen pallon taakse samalla lopputuloksella. Lopputulos 5-3 KRP:lle.

Steelers vs. O2JKL 10-6

Toisessa pelissä vastaan tuli vieraita Hämeenlinnasta. Steelers tiedettiin vähän monipuolisempana joukkueena kuin KRP ja puolustukselle se aiheutti ylimääräisiä harmaita hiuksia. Ampparit saivat otteluun lentävän lähdön kun pakkipari Pasanen-Jansa sooloilivat vastustajan maalilla ja Pasanen laukoi Jansan syötöstä Ampparit johtoon. Patrik Salmensaari (1+1) löi lisää vettä myllyyn viidennellä minuutilla puolen kentän laukauksella joka painui oikeaan yläminttuun. Pari minuuttia myöhemmin O2 sai ylivoiman ja Pasanen (2+0) laukoi päivän toisen maalinsa. Aaron Kostamo pääsi tuikkaamaan pallon vielä tyhjään maaliin kymmenennellä peliminuutilla ja Steelers oli pakotettu ottamaan aikalisä. Erätauolle mentiin 4-0 lukemissa Hämeenlinnalaisten etsiessä käsiään, jalkojaan ja valkoista lippua.

Toisen erän alkuun Steelers onnistuikin avamaan maalitilinsä, mutta Joonas Selänne puttasi takatolpilta Patrik Salmensaaren syötön tyhjään maaliin ja peli oli 5-2. Molemmat joukkueet onnistuivat toisessa erässä vielä kertaalleen. Eero Luokkanen (1+1) karkasi läpiajoon ja laukoi pallon maaliin. Kolmanteen erään lähdettiin 6-3 lukemista.

Kolmannesta erästä kaavailtiin tiukkaa puolustustaistelua aikaa vastaan. Tämä taistelu kuihtui melko nopeasti. Steelers löysi lisävaihteen ja Amppareiden jaloista alkoi hiilarit olemaan lopussa. Steelers iski ensimmäiseen viiteen minuuttiin viisi maalia ja peli oli yhtäkkiä 8-6 Steelersille. Seuraavat viisi minuuttia menivätkin näistä maaleista toipuessa. Viimeisen vitosen takaa-ajo kariutui Steelersin kahteen maaliin ja lopulta Steelersille kaksi pistettä ottelusta lukemin 10-6.