D02 poikien Eliittisarjahaaveet kokivat kovia toisessa osaturnauksessa

10/27/2014 - 16:47

Ampparit

Lähtökohdat Eliittikarsintasarjan toiseen turnaukseen olivat hyvät ampparinäkökulmasta. Ensimmäisen turnauksen voitto PirPistä ja tasapeli Classicin kanssa nostattivat toiveita Eliittisarjapaikasta. Toisen turnauksen vastustajina olivat tutut Happee ja Muuramen Yritys.

Happeen D2 joukkue on syksyn aikana kehittynyt ryminällä ja voittanutkin ampparipojat ensimmäistä kertaa syksyn aikana. Uusiin voimasuhteisiin olikin totuttaumista jälleen kerran ottelun alussa. Ensimmäisen 9 minuutin aikana Happee viimeisteli tasaisin väliajoin kolmesti ja asetti ottelulle suunnan. Tuota takamatkaa O2 pystyi ensimmäisen kerran kaventamaan ajassa 12.02 Roope Sihvolan toimesta.

Toisen erän alkuun tullut kavennus tilanteeseen 3-2 oli omiaan ruokkimaan takaa-ajoa. Valitettavasti seuraavan maalin iski kuitenkin Happee, mutta 7 sekuntia ennen toisen erän loppua tilanne taittui taas yhden maalin eroksi Emppu Pasasen rannelaukauksella. Kolmannessa erässä O2 suoraviivaisti peliä ja palloa toimitettiin maalille tuon tuosta. Oli ylärimaa, sivuverkkoa, pystypuuta, kengän kärkeä, maalivahdin kypärää ja ties vaikka mitä. Jos ei muuta, niin ainakin sykkeen nämä tilanteet pitivät korkealla. Kun kolmatta erää oli pelattu 5 minuuttia löysi Eero Luokkanen pallolle tien maalin perukoille ja toiveet loputtomasta takaa-ajosta saivat kyytiä. Ei siinä montaa minuuttia valitettavasti mennyt kun Happee kuittasi tasoitusmaalin ja pakotti amppareiden puskemaan kohti kuuden pelaajan muuria. Ei se tasoitus taaskaan ensimmäisestä laukauksesta tullut, eikä kolmannesta tai viidennestä, mutta 25 sekuntia ennen pelin loppua ilman maalivahtia pelatessaan O2 tasoitti pelin Roope Sihvolan päivän toisellaan. Tätä ei Happeekaan enään kerinnyt kuitata ja molemmille joukkueille kirjattiin piste 5-5 tasapelistä.

Toisessa ottelussa vastaan asettui Muuramen Yritys, joka oltiin kertaalleen tänä vuonna voitettu ja kertaalleen hävitty. Otteluun lähdettiin toiveikkaina, mutta poistuttiin pettyneinä. Ottelun alku oli lähes identtinen aamupelin kanssa. Ensimmäisen erän vastahyökkäyksistä Muurame rokotti kolmesti ja ampparit eivät pääseet kunnolla edes pistoetäisyydelle maalinteossa.

Käsikirjoituksen mukaan toisessa erässä olisi pitänyt alkaa takaa-ajon, mutta kun neljäs, viides ja kuudes maalikin merkattiin vielä vastustajalle, niin ottelu taisi olla siinä. Kolmannen erän alkuun palloa kaivettiin myös vastakkaisen puolen maalista. Ensin Eero Luokkanen ja tämän jälkeen Patrik Salmensaari iskivät maalit mieheen. Tämän jälkeen kavennusta ja tasoitusta haettiin vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksena oli vain maali omaan verkkoon. Loppunumerot kirjattiin 8-3.

Pistemenetykset tarkoittivat sitä, että kun jäljellä on vielä yksi turnaus, ei karsiminen ole enään omissa käsissä vaan siihen tarvitaan myös muiden joukkueiden pistemenetyksiä.