M1: Nousu kaatoi miehet jatkoajalla

02/16/2014 - 22:20

Miesten kunniakas 15 kuukauden tappioton putki Sisä-Suomen kakkosdivarin runkosarjassa tuli päätökseensä lauantaina Palokassa, kun Nousu kaatoi uniset Ampparit jatkoajalla 7-6(3-1,3-2,0-3,1-0). Tappio oli O2:lle kallis, sillä se maksoi todennäköisesti lohkovoiton ja kotiedun Divarikarsintoihin.

Avauserässä Nousu karvasi ylhäältä aktiivisesti, ja kahden miehen syöksyt saivat vieraiden puolustuksen vaikeuksiin. Ollimatti Karttunen avasi maalinteon, mutta seuraavista kolmesta maalista vastasi kauden tärkeintä otteluaan pelannut Nousu.

Toinen periodi käynnistyi Amppareilta terävämmin, ja Tuomas Pulkkisen kavennus nostatti toiveita. O2 jatkoi kuitenkin sekoiluaan omassa päässä, ja Nousu rankoi hienoilla maaleilla kerta toisensa jälkeen. 40 minuutin jälkeen Nousu johti kolmella maalilla 6-3.

O2 tuli laittamaan peliä tasoihin kolmanteen, ja siinä se myös onnistui Henri Pitkäsen (2+1), Antti Pöyhösen ja Simo Saarisen maaleilla. Viimeinen kymmenminuuttinen tarjosi molemmille paikkoja ratkaista ottelu, mutta maalivahdit Petri Pouta ja Ville Puro kieltäytyivät antautumasta. Jatkoaikaa väännettiin tasaväkisesti pari minuuttia, kunnes isäntien kauppias Juha Kuukkanen latasi huonon merkkauksen seurauksena kulmavaparista voittomaalin ajassa 62.16.

Ottelu jätti erittäin huonon maun, sillä vierasjoukkue ei pystynyt kuin ajoittain toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaansa. Alokasmaisia virheitä sattui ajankohta huomioon ottaen huolestuttavan paljon, ja tulevia karsintapelejä varten tekemistä piisaa vielä oikein mukavasti. Nousu laittoi kaiken likoon, ja tällä kertaa se palkittiin makean voiton muodossa.

Valmentaja Ilkka Peltonen ei odotetusti silitellyt omiensa päitä ottelun jälkeen, mutta muisti antaa myös tunnustusta voittaneelle joukkueelle.

- Ansaittu tappio. Nousu pelasi hienon pelin, ja antoi meille hyvän opetuksen. Henkilökohtaisesti toivon, että meidän joukkue ottaa opikseen. Siinä vaiheessa kun luulee olevansa loistava, niin kehitys loppuu. Joukkue on päässyt liian helpolla peleissä, usein voittamiseen on tarvittu yleensä vain yksi hyvä erä pelissä. Valmentajien puhetta ei aina kuunnella kun hyvin menee, mutta toivon jokaisen pelaajan käyvän henkilökohtaisesti tämä peli läpi. Se joka pystyy perustelemaan itsellensä puhtaat paperit tästä on puhemies, ei pelimies. Ketään syyttelemättä kaikki voi katsoa peiliin, ja ainakin tämä ukko katsoo pitkään. Matka jatkuu, mutta maaliskuussa ei kyllä nyt sitten suunnata pohjoiseen pelaamaan ellei ihmeitä tapahdu, Peltonen tuumi.

Voitettuaan odotetusti Urhon kotona Pirkkalassa Pirkat siirtyi sarjakärkeen ohi O2:n, ja joukkueita erottaa nyt PirPin 10 maalia parempi maaliero. Pirkat kohtaa jäljellä olevissa otteluissaan kotona FoSun ja vieraissa SC PirUn, kun taas Ampparit saavat kotiinsa SCU:n ja matkustavat Raholaan V&L:n vieraaksi. Seuraava, ja viimeinen runkosarjan kotiottelu O2:lla on siis SCU:a vastaan lauantaina 1.3. Monnarilla klo 18.45.