M1: Miehet takaisin voittojen tielle TFT:n kustannuksella

12/11/2012 - 13:15

Voitottomien otteluiden putken venyttyä Janakkalan ilmaveivihelvetissä jo kolmen ottelun mittaiseksi, oli ryhtiliikkeen aika, kun toijalalainen sarjanousija TFT saapui O2:n vieraaksi. TFT joutui sisuuntuneen amppariparven pahasti pistämäksi, sillä vieraat poistuivat takaisin Hämeeseen tappio niskassaan lukemin 16-5(7-1,5-1,4-3).

Heti ottelun alusta asti oli selvää, miten ottelu tulisi etenemään. Liekö syynä syysflunssa vai päällekkäin ollut salibandyn MM-finaali, mutta vieraat astelivat Monnarille vain 8 miehen voimin. Ottelun alussa pallo liikkui iloisesti, ja tulostakin syntyi. Jälleen yhteen koottu ketju Paananen (2+0)-Pitkänen(1+4)-Jauhiainen(4+2) teki ensimmäisellä kolmanneksella mitä halusi, ja naatiskeli ensimmäisille mehuille mennessä yhteensä jo 10 tehopistettä. Myös Vesa Hytönen(2+2) osallistui talkoisiin kiitettävästi avausperiodin kolmella paunallaan. 20 minuutin jälkeiset lukemat 7-1 eivät jättäneet hirveästi seliteltävää kenellekään.

Toisessa erässä maaleja saatiin odotella hieman pidempään, mutta ketsuppipullon jälleen auettua verkko venyi viidesti. TFT keskittyi odottelemaan vastahyökkäysmahdollisuuksia, ja seisomaan omassa päässä mahdollisimman tiiviinä. Kolmannen erän tähtihetkiin lukeutui ehdottomasti Jari Alamaan kauan odoteltu kauden avausmaali, muutoin päätöserä oli taululla olleista lukemista johtuen aika päämäärätöntä koheltamista puolin ja toisin. Maaleja napsuteltiin vuorotahtiin, ja summeri armahti lopulta TFT:n lukemissa 16-5. Kaiken kaikkiaan ottelu toi pitkään hieman kadoksissa ollutta rentoutta tekemiseen, ja joukkue pitkästä aikaa oikeasti nautti pelaamisesta. Tämä on ehdottomasti hyvä merkki jatkoa ajatellen, ja henkilökohtaisella tasolla onnistumisia tuli joka kentälliselle.

Lohko on äärimmäisen tasainen, ja tällä voitollaan O2 nousi sarjassa jaetulle kärkisijalle yhdessä Vincemuksen ja LaSBin kanssa. Seuraava, ja vuoden 2012 viimeinen kamppailu, käydään ensi sunnuntaina Monnarilla, kun "vieraskentällä" vastaan astelee ensimmäisellä putoajan paikalla tällä hetkellä oleva FBC Dux. Paikalliskahina puhalletaan käyntiin sunnuntaina 16.12. jo klo 11.30, joten ei muuta kuin herätyskellot soimaan, ja lauteille huutelemaan O2 kohti voittoputken tapaista!