M1: Avaustappio Nousua vastaan

11/25/2012 - 11:27

Ampparimiehet kärsivät ensimmäisen runkosarjatappionsa sitten viime vuoden joulukuun, kun paikallisderbyssä sarjanousija Jyväskylän Nousu haki pisteet Monnarilta. O2 pääsi päätöserässä pinkkipaitaisten vierailijoiden iholle, mutta Nousu piti pintansa ja voitti lopulta lukemin 7-9(0-4,3-1,4-4).

Ottelu alkoi odotetusti melko kiihkeästi, ja paremmin tunnepitoisen avauserän pystyi hyödyntämään Nousu. Pahojaan koko illan värkkäilleet liigakonkarit Lasse Riitesuo (5+0) ja Jarno Hirvonen (0+6) löivät alkutahdit jo toisella minuutilla, ja O2:n uinuessa omassa päässä rankasti avauserä meni vieraille nöyryyttävästi peräti 0-4. Kopissa ennen peliä sovitut asiat eivät siirtyneet kaukaloon lainkaan, ja fokus oli aivan väärissä asioissa.

Toisessa erässä Riitesuo vei Nousun jo viiden maalin karkumatkalle, kunnes Henri Pitkänen onnistui rikkomaan kuparisen ylivoimalla ajassa 28.47 Eino Jauhiaisen syötöstä. Tästä innostuneina myös Jari Aromaa (2+1) ja Simo Saarinen päättivät lyödä potakan pussiin, ja päätöserään lähdettiin enää kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmannenkin erän avausmaalista vastasi Riitesuo, eikä huonosta oman pään pelaamisesta johtuen O2 päässyt missään vaiheessa vieraidensa rinnalle. Aina kun maali saatiin värkättyä, heti perään soi omissa. Niin pelejä on vaikea itselleen kääntää, ja tällä kertaa se kostautui. Kimmo Paananen herkutteli päätöserässä tehot 2+1, mutta se ei auttanut, ja päätöskongin jälkeen taululla seisoivat O2:n kannalta murheelliset lukemat 7-9.

Kaiken kaikkiaan ottelu ratkesi munattomaan avauserään, ja onnettomaan puolustuspeliin. Koko syksyn ajan tappio on vaaninut kulman takana, ja nyt joukkue sai sitä, mitä se on jo pitkän aikaa kerjännyt. Suremaan on turha kuitenkaan sen kummemmin jäädä, ja tasaisessa sarjassa joukkueet pelaavat paljon ristiin. Asetelmat ovat edelleen aivan mainiot, esitysten kentällä täytyy vain parantua. Parantamaan lähdetään sunnuntaina Janakkalaan, jossa Ampparipaitoja isännöi Happeenkin vieraana cupissa piipahtanut SC Urbans. Janakkalassa ottelut ovat aina värikkäitä ja tapahtumarikkaita, eikä poikkeusta sovi olettaa tälläkään kertaa.