M1: Ensimmäinen pistemenetys Lammilla

10/26/2012 - 11:03

Miehet kävivät viime lauantaina vääntämässä aina vaikeassa Lammin kaukalossa, jossa isäntäjoukkue LaSB ei antanut taaskaan mitään ilmaiseksi. Pisteet jaettiin tasaisen väännön päätteeksi jatkoajankin jälkeen sopuisasti 5-5(3-2,1-2,1-1).

Ottelun alussa valkoiset ampiaisvieraat eivät olleet lainkaan noteeranneet, että kentällä oli peli käynnissä, ja LaSB karkasi alta aikayksikön helposti 2-0- johtoon. Tutkapari Scharin-Nybacka herätteli kuitenkin joukkuetta kavennuksellaan, kunnes Lammin pisterohmu Tino Nivala (1+3) hassutteli itsensä helposti nokikkain Eros Kaistisen kanssa siirtäen murkulan tyhjään rysään. Erän loppuun saatiin kuitenkin tärkeä kavennus, kun vanha valkoparta Asmo Hakanen siirsi pallon maalin edestä maalivahti Petteri Mäen yli.

Toisessa erässä O2 laittoi omat luukut kiinni aiempaa paremmin, ja keskittyi tekemään töitä hyökkäyspäässä. Tämä toikin tulosta ylivoimien onnistuttua sataprosenttisesti. Ensin Simo Saarinen veivasi Hakasen syötöstä yläkaleviin tasoituksen, ja erän lopulla maalisuonen löytänyt Ilari Suuronen löi Eino Jauhiaisen reboundin ilmasta sisään. Maalin jälkeisessä vaihdossa kuitenkin nukuttiin, ja Ville Toitturin laukaus painui hieman onnekkaastikin takakulmaan.

Päätöserä mentiin melko tasaisesti Toitturin onnistuttua ensin viemään isännät johtoon vieraiden ylikarvattua kohtalokkaasti. Ansaittu tasoitus kuitenkin saatiin pari minuuttia ennen loppua joukkueen parhaana palkitun Tuomas Pulkkisen siirrettyä Saarisen etevä esityö verkon perukoille. Jatkoajalla molemmilla oli omat paikkansa viedä koko potti, mutta onni ei ollut myötä, ja summeri törähti lukemissa 5-5.

Kokonaisuudessaan O2 kykeni parantamaan synkästä alusta huomattavasti, mutta silti otteista puuttui se tietty terävyys ja tappamisen meininki, jolla pisteet olisivat ehdottomasti olleet otettavissa. Ensimmäinen pistemenetys on tosiasia, ja takaisin voittojen tielle yritetään palata lauantaina Monnarilla klo 18.30 tamperelaista SC PirUa vastaan. Viime joulukuussa PirU kävi Monnarilla ryöstöretkellä, ja nyt on pidettävä huoli, ettei sama pääse toistumaan. Lauantainen ottelu on kenraaliharjoitus ensi torstaina pelattavaa cup-ottelua varten. Jyväskylän Superclásico O2-Happee pelataan ensi torstaina 1.11 klo 18.30 Monnarilla. Tästä kuitenkin lisää vielä ensi viikolla!