C2: Vuosi päättyi murskajaisiin!

12/23/2019 - 18:57

C2

Edustus päätti tämän vuosikymmenen pelit melkoiseen pölläytykseen Porissa.

Vuoden 2019 ja 2010-luvun viimeiset sarjapelit suristiin sunnuntaina 15.12.2019, kun C2-ikäluokan Pörriäiset istahti vielä kerran bussin kyytiin. Koordinaateiksi asetettiin Pori ja tarkemmin ottaen Porin Urheilutalo, jossa kohdattiin jo vuosia ikäluokan kärkijoukkueisiin kuulunut Karhut. Pelin alkamisaika oli taas illasta klo 18:30, elikkäs mukavasti päästiin puolenpäivän jälkeen vasta lähtemään ja kerkesi pelata vaikka Fifan Ultimate teamia jonkun kahdeksan matsia aamupäivällä ennen lähtöä. Muuramen kohdilta napsittiin taas tuttuun tapaan joukkueen ulkomaan vahvistukset matkaan ja Orituvalla suoritetun jaloittelu- ja "hei mulla ei oo mitään eväitä"- tauon jälkeen ensimmäinen varsinainen pitstop oli Kolmenkulman (vai Kolmikulman?) ABC:lla Nokialla, jossa tankattiin massut täyteen maittavalla ruualla. Osahan löysi myös sen kuuluisan lasten linjaston, ja yhtäkkiä olikin lautaset pullollaan nakkeja ja lihapullia. Arvatkaa muuten, millainen keli oli ulkona, kun matka jatkui kohti Poria? Pimeä. Viiden jälkeen kurvasi bussi sitten Porin Urheilutalon pihaan, ja lähdettiin valmistautumaan kohti illan ottelua. Arvatkaa muuten millainen keli oli Porissa tuohon aikaan? Pimeä. Päästiin näkemään hetki myös naisten Futsal- liigan ottelusta, jossa pelasivat... En kyllä muista; rehellisesti sanoen en osaa nimetä yhtään joukkuetta kyseisestä sarjasta. Alkulämmöillä tehtiin erittäin hyviä havaintoja päivän pelialustasta: "Se on niinkun liukas. Mut se on niinku tahmee kans." Miten tämä on mahdollista, te kysytte? En tiedä. Jotenkin se silti tuntui siltä, että jalkaan olisi luistimet tarvinnut, ja samalla lapaa ei uskaltanut hirveästi kentän pintaan laskea, ettei se jäänyt siihen kiinni. Samalla lämmittelyssä saatiin todeta myös koulunkäynnin tarpeellisuus, kun eräs Pörriäisistä ilmoitti, että Pori sijaitsee Oulun vieressä. Toki asia riippuu ihan siitä, mistä kulmasta ja suunnasta ja millä mitta-asteikolla Suomen karttaa tarkastelee. No mutta joo.

Karhut - O2JKL/MuurY

LT 3 - 16 (0-4, 2-8, 1-4)

1.erä

Pelin alkuminuuteilla vielä hieman katseltiin puolin ja toisin, mutta melko nopeasti Pörriäiset otti pelissä hallitsevamman osapuolen paikan, ja maalipaikkoja alkoi syntyä heti hyvällä tahdilla. Muutamassa ekassa vedossa kenttä teki vielä tepposet, mutta ajassa 7.41 "Suomen kovin kolmonen" rikkoo kuparisen; Matias Knuutin levitys Karhujen pakan läpi löytää Eeli Mätön vasemmalta, joka tarjoilee keskelle melkoisen kermaleivoksen Marius Niemelälle, joka pikku kisuttelun jälkeen siirtää Pörriäiset johtoon! Lisää on luvassa ainoastaan alle minuuttia myöhemmin, Tepsiä vastaan hieman maalinteon kanssa tuskaillut "Suomen jalkavin ykkönen" rankaisee; Väinö Heikkilä viskoo selästään pari Karhujen pelaajaa pois laidan vieressä, lähtee nostamaan jalalla vasenta laitaa pitkin, tarjoilee pelivälineen Elmeri Tiilikaiselle, joka puolestaan parin terävän askelluksen jälkeen syöttää sen Väinölle takaisin ja Väinö pääsee pitkästä aikaa iskemään pallon verkon perukoille. Erän kuva on hyvin samankaltainen koko kaksikymppisen ajan; Karhujen avauspelaaminen ei Pörriäisten muodostelmaa vastaan saa oikein mitään aikaiseksi, kun taas me saadaan maalipaikkoja luotua hyvällä tahdilla koko ajan. Hieman erän puolivälin jälkeen sahataan taas Karhujen pakka melkoiseen sotkuun; Julius Kilpikoski tarjoilee loistavasti keskelle Mariukselle, joka puolestaan levittää vielä oikealle Aatu Knuutille, jonka onetimer uppoaa vastustamattomasti ohi Karhu-vahti Ville Laxin. Ajassa 16.04 otetaan hieman ajattelematon rangaistus ja annetaan Karhuille turhaan mahdollisuus nousta peliin mukaan ylivoimalla. Pörriäisten AV on kuitenkin totutusti vahva ja tiivis, eikä Karhut ihan huippupaikkoja YV:llä saa aikaan. Sen sijaan ajassa 17.34 AV on pääsemässä purkamaan, mutta timanttisella pelisilmällä Marius heittääkin määrämittaisen Karhujen alimpien pelaajien välii, johon Aatu juoksee ja polkee lopulta läpiajoon, viimeistellen lukemat 0-4:ään. Erän lopussa Karhut ottaa vielä jäähyn, ja toinen erä päästään aloittamaan ylivoimalla, neljän maalin johdossa. Erä oli meiltä kokonaisuudessa todella vahva ja maalissamme Vili Avikainen selvisi melko vähillä hommilla.

2.erä

Toiseen erään lähdettäessä tiedostettiin, että Karhut tästä varmasti vielä peliään parantaisi, joten selän ei ollut varaa suoristua lainkaan. Erän alkuun päästiin heti pyörittämään ylivoimaa, joka jatkui edellisen erän lopulta. Kauaa ei siinä nokka tuhissut, vaan jo ajassa 20.34 tuttu duo rankaisee; Aatu tarjoilee vasemmasta kulmasta keskelle täysin vapaaksi jääneelle Mariukselle, joka tällää pallon verkkoon. Karhut muuttaa erän alkuun heti karvaustaan heti "kaikki tai ei mitään"- suuntaiseen miesmerkkikarviin, ja pari kertaa meinaakin omissa vähän hassuja virheitä tulla. Meiltä tosin hyvät työkalut tämän purkamiseen löytyi, ja malliesimerkki saadaan ajassa 26.09; Miku Gustavsson malttaa oman pään sisäänlyönnissä odottaa Jami Markkasen poikittaisliikkeen keskelle ja pelaa pallon Jamille vauhtiin. Jami jatkaa liikkeen kohti vasenta, ja kohauttaa seuraavaksi Porin urheilutalon yleisöä painamalla täysin oppikirjamaisen lätkäjarrutuksen, jonka jälkeen vielä poikittaiskantista painaa pallon tulisesti verkkoon keskeltä. Komea suoritus, näitä liian harvoin meidän lajissa näkee! Tämän maalin jälkeen Karhut vaihtoi myöskin maalivahtia, Laxin tilalle tolppien väliin vaihtui Rasmus Puolakka. Mutta eipä mennyt kauaa, kun myös Puolakka oli yllätetty, nimittäin vain seitsemän sekuntia edellisestä maalista, ja Mariuksen tarjoilusta Eeli pääsee maalin edessä hakemaan rysty-kämmen-k... Eiku sori, sehän lipsahtikin Eeliltä jo rystyllä maaliin ja lukemat jo melkoiset 0-7. Seuraavaan vaihtoon sattuu kuitenkin se ottelun ehkä ainut musta hetki, kun omalla yhdeksän sekuntia meidän maalimme jälkeen alueella pelataan hieman kuin Tepsiä vastaan ja lopputuloksena on se, että Karhujen Eetu Hartila pääsee keskustasta pelin kaventamaan. Tämän ei kuitenkaan anneta peliämme häiritä, ja minuuttia myöhemmin pallo löytyy jälleen Karhujen maalista. Väinö kääntää Elmon puolittaiseen läpiajoon, ja vaikka kaksikin Karhujen pelaajaa tulee selkään hiillostamaan, rouhii Elmo pallon silti maaliviivan yli. Maalin jälkeen nähdään hieman ikävä episodi, josta ei kuitenkaan kakkua saatikka makeisia jaeta, vaikka jokin sääntökirjan osa siihen saattaa jopa velvoittaakin (virhe myönnettiin kuitenkin pelin jälkeen, joten emme jää muistelemaan pahalla!). Erän puolivälissä ruvetaan hieman kaivelemaan itsellemme ongelmia, kun keskialueella huidotaan vähän turhaan minne sattuu ja jäähypenkille komennus käy... Itseasiassa jollakin ihmetavalla jopa kahdelle pelaajallemme! Toinen jäähy jäi hieman ihmetyttämään, mutta ei kai siinä argumentointi auta, vaan 5vs3- alivoima tuli tapettavaksi. Minuutin ja 50 sekuntia tämä saadaankin pidettyä loistavalla taistelulla ja kyykkimisellä kurissa, mutta sitten helähtää, ikävän ruskealla tavalla tosin; ensin maalin edessä huidotaan yhdeltä pelaajaltamme sormet uuteen värimaailmaan, ja maalin edessä pakiltamme pidetään maila visusti kiinni kaverin toimesta. Tämän 5vs1- ylivoimatilanteen Karhut saa sitten viekkaasti käytettyä, maalin ohi menneen laukauksen siirtää maalin toiselta kulmalta maaliin Iiro Jalonen. Noh, tämä kuitataan erän loppupuolella kuitenkin tehokkaasti, kun reiluun viiteen minuuttiin osutaan neljsäti. Heti toisenkin jäähyn päättyessä Pörriäisten vaarallinen kääntöpelaaminen toimii, ja Eeli kääntää vasemmalta pallon maalille Aatulle ja tälle hattu täyteen. Tasan minuutti kerkeää kulua ja Elmo nostaa pallo uskomattomalla jalalla Karhujen päätyyn ja tarjoilee maalin kierrettyään keskustaan täysin unohtuneelle Valtteri Raulolle ja Rale pääsee helposti iskemään pallon maaliin ja Pörriäisille ensimmäistä kertaa yksittäisissä otteluissa kaksinumeroiset. Kolmisen minuuttia myöhemmin sama kenttä asialla, Elmolta jälleen hyvä alustus ja tarjoilu vasemmalle Väinölle, joka niittaa suoraan syötöstä pallon alakulmaan; 2-11. Ja vielä kerran reilu minuutti ennen taukosummeria, kun Mariuksen syöttö kimpoaa Karhujen omasta pelaajasta maaliin. Päätöserään siis hämmentävistä lukemista 2-12, ja kerkesipä joku sanoa kopissa, että enemmänkin olisi voinut tehdä :D

3.erä

Kolmanteen erään lähdettiin sopivan rennoissa fiiliksissa, mutta ei kuitenkaan mitenkään leuka pystyssä. Karhuille ei haluttu antaa mitään avaimia siihen, että he peliin mukaan pääsisivät, ja toisaalta meillä ei myöskään mitään tarvetta ollut enää lisämaaleja väkisin hakemaan. Lopulta päätöserä on melkoista palloilua, Karhujen hirmuminuutteja kirjauttava ykköskenttä ei hirveää tempoa enää jaksa pitää yllä ja mekin oltiin sen verran kohteliaita, että jalkaa säästeltiin hieman, olihan seuraavana päivänä koulupäivä :D Toisaalta myös Vili pääsi erässä vihdoin myös vähän isompiin torjuntatöihin, mutta eipä mitään huippuvaarallista Karhut kyllä luotua saanut. Erän huippuhetkenä muuten Vilin yhden käden liimaus! Kun erää on takana viitisen minuuttia, Karhut saa vaparin vaarallisen läheltä maaliamme. Vapari pelataan kuitenkin isäntien toimesta hieman epäonnistuneesti ja lopputuloksena Makku pääsee purkamaan pallon hyvin liikkeeseen päässeelle Mariukselle, joka laukoo kerran Karhu-vahti Puolakkaa päin ja pistää sitten oma reboundinsa maaliin, täydentäen samalla hattutemppunsa ja päivän jo kuudennen (!) tehopisteensä. Erän puolivälissä molemmat joukkueet ottavat jäähyt, mutta molempien ylivoimat myös jo hieman joululomalla. Ajassa 53.26 tömisee kuitenkin taas Porin urheilutalon lattia reippaasti, kun yksi eläintarha ropisee taas hartioilta alas; Jamin rannelaukausesta kimmonneen irtopallon sutii verkon perukoille maalin edestä pitkästä aikaa osuva Mico Luhanka! Viimeisillä minuuteilla nähdään vielä lisämaaleja, kun ensin maalin edestä Eeli iskee yhden ja tasan 10 sekuntia myöhemmin Rale iskee keskeltä toisen, viimeistellen lopulta Pörriäisten päivän kokonaismaalimääräksi hämmentävän hulppeat 16! 10 sekuntia ennen loppusummeria sattuu kuitenkin vielä yksi kauneusvirhe, kun Karhujen koko ottelun ajan pimennossa pidetty ykkösmaalitykki J-P Raitanen pääsee keskeltä ampumaan ottelun loppulukemat 3-16.

Ottelun tilastot

Ottelutallenne (YouTube)

Kylläpä nähtiin Porissa erittäin kypsä ja ehjän kuusikymppisen pelannut Pörriäisparvi! Viimeisistä parista heikommasta pelistä oltiin otettu opiksemme, ja nyt pelissä ei notkahtelu tullut. Toki päätöserässä kummankaan yrittäminen ei enää ihan maksimilla ollut, mutta hyvin kypsästi sekin palloiltiin ilman isompia vaikeuksia alta pois. Jokainen kenttä onnistui myöskin maalinteossa ja onnistumisia tuli muutenkin laajalla rintamalla. Toki järkyttävät pörssit merkkauttanutta Marius Niemelää ei ehkä kehtaa tässä olla mainitsematta, 3+3 on melkoisen paljon (itseasiassa kuusi). Viimeisenä lukkona maalissa huikean syksyn pelannut Vili napsi tarvittavat 21 torjuntaa ja masensi Karhut kerta toisensa jälkeen. Kolmen tähden suoritus myös toimihenkilöosaston Samuel Majalta, kapteeni oli esimerkillisen hienosti mukana reissussa taas, vaikka pelilupaa piti vielä varvasmurtuman johdosta odotellakin. Erittäin näyttäviä otoksia myös kameran takaa!

Arvatkaa muuten, millainen sää oli Porissa lähtiessä? Pimeä.

Shelliltä ja hieman myöhemmin ABC:lta eväät matkalle ja hitaasti, mutta varmasti bussi körötteli kohti Jyväskylää. Juttujen taso ei juurikaan päätä huimannut puolen yön tienoilla, mutta onneksi osa nukkuikin jo siinä vaiheessa. Hieman ennen yhtä maanantaiaamuna bussi kurvasi takaisin Monnarin pihaan ja erittäin reissurikas syksy oli vihdoin takanapäin!

Miehet edustus

Melko täydellisen C2-ikäluokan "pöljän päivän" täudensi myöskin sunnuntaina pelannut Kilpa 1 aka Surriaiset, joka haki Turun Leaf-Areenalta kaksi myöskin todella isomaalista voittoa, kun Koovee Keltaiset kaatui 11-2 ja SBS Masku/SBS Wirmo 2 myllättiin keskytyskuntoon kahden erän jälkeen lukemin 0-13. Päivän pörssikärkinä kunnostautuivat Juuso Hyvärinen (4+3), Joni Nieminen (3+2) ja Aleksi Hokkanen (3+2). Näin saivat molemmat joukkueet päättää pelinsä tältä vuodelta todella maittaviin pölläytyksiin!

Näin on saatu vuosi 2019 ja kauden syysjakso siis pelien puolesta pakettiin ja tätä juttua kirjoittaessa myöskin vuosikymmenen viimeiset harjoitukset vedetty. Nyt on aika hiljentyä Joulun ja sen jälkeen Uuden Vuoden viettoon, ja 2020- luvulla palataan heti vuoden alusta takaisin sorvin ääreen. Pelit käynnistyvät myös heti siinä samalla, Pörriäiset aloittaa pelit ensi vuoden puolella 5.1. ja Surriaiset puolestaan seuraavana viikonloppuna. 13.-15.1.2020 olisi myös sitten taas Vierumäen Salibandyakatemian leiri vuorossa, joten vauhdikas vuoden alku on tiedossa!

Nyt kuitenkin rauhallista Joulua ja (aseta haluamasi adjektiivi) Uutta Vuotta kaikille!

Kiitokset syyskaudesta kaikille pelaajille, toimihenkilöille, vanhemmille, vastustajille, tuomareille ja kaikille muillekin, palaillaan taas ensi vuosikymmenellä!

P.s Arvatkaa muuten vielä millainen sää oli Jyväskylässä, kun saavuimme kotia klo 01.00 aikaan Porin reissulta? Kyllä, pimeä.