N3: Täydet 4 pistettä kotiyleisön edessä

11/17/2019 - 16:24

Naiset 3

Kolmas turnauksemme oli kotiturnaus ja se pelattiin liikuntakeskus Buugilla. Suurin osa peleistä pelattiin Ampparipesässä, mutta kaksi viimeistä ottelua pelattiin 1. kentän puolella poikien pelin vuoksi. Päivä alkoi varhain ja hommissa oltiin jo klo 8:30. Toimitsijapöydän virittelyn ja kentän lakaisun jälkeen lähdettiin alkulämpille.

Kentällisiin oli tehty pieniä muutoksia ja muutama hyökkääjäksi mieltynyt pelaaja pääsikin puolustajan paikalle. Ensimmäiseen peliin lähdimme kahdella ketjulla.

TiPa - O2

Ensimmäisen erän alkuun TiPa antoi painetta, mutta sen jälkeen hyppäsimme rattiin. Hetkeä myöhemmin laitahyökkääjä #18 Sini Kärkkäinen vapautti syötöllään vastakkaisen laidan #11 Emmi Laukkarisen, joka niittasi pelin ensimmäisen maalin.

Jonkin aikaa mentiin päästä päähän, mutta pystyimme pitämään oman pelimme laadukkaana ja vastustajaan iskettiin kiinni saman tien. Erän loppupuoliskolla vastustaja pääsi kuittaamaan kerran... Ja toisenkin.

Erätauolla kehuttiin taisteluilmettä, mutta painotettiin merkkaamisen tärkeyttä.

Toisessa erässä mentiin eikä meinattu. Karvausta nostettiin entisestään ja ratti otettiin jälleen haltuun. TiPan tiivis puolustus onnistui pysymään vetojen edessä ja maalivahti napsi myös muutaman. Joitain kertoja vastustaja pääsi uhkaavan lähelle, mutta heidän hyökkäyksensä saatiin käännettyä nopeasti. Ja näin puolustajiksi siirretyt #50 Saara Makkonen ja #21 Ulla Rytkönen pääsivät näyttämään, Ullan kääntäessä syötön maaliksi. Loppu erä mentiin samalla tahdolla ja kaksinkamppailut käännettiin voitoiksi yhä uudelleen.

Kolmannessa erässä vastustaja panosti hieman lisää ja pyrki myös nostamaan omaa karvaustaan. Maalivahti #12 Eeva Hänninen torjui muutamia maukkaita ja vaihtopenkillä huokaistiin helpotuksesta. Torjunnan jälkeinen pitkä heitto tavoittikin suunnitellusti ripeäkinttuisen laiturin, #11 Emmi Laukkarisen, joka upotti toisen osumansa.

Tahtimme ei laantunut missään kohtaa, vaan irtopallot väännettiin jatkuvasti omille. Sitten... erään pitkän hyökkäyksen päätteeksi, #15 Essi Pirttivaara käytti tarvittavaa röyhkeyttä ja heitti pallon kulmasta maalin edustalle, josta se jatkoi matkaansa vastustajan jalasta kohti verkon perää.

Aloituksesta ei ehtinyt mennä minuuttiakaan, kun #21 Ulla Rytkönen pääsi antamaan syötön #10 Kati Pulkkiselle, joka nosti upeasti jalalla laitaa pitkin ja latasi pallon taka-yläkulmaan.

Viimeiset minuutit pelattiin kohtuullisen varmasti ja tahdonvoima kesti loppuun saakka. Koko joukkue teki upeaa duunia ja kotiareenalla kirjattiin hieno 2-5 voitto.

WFT - O2

Toinen pelimme pelattiin Buugin 1. kentällä. Tähän peliin saimme mukaan pari lisä pelaajaa, joten hyökkäys saatiin pyörimään kolmella ketjulla.

Startti oli tahmea. Osuutta saattoi olla puoli tuntia myöhästyneellä pelin alulla. Ja ehkä osittain myös kuuden tunnin tauolla.

Valkeakosken WFT pääsi nostamaan hyökkäystään ja hetken aikaa jouduimme hakemaan omaa rytmiä. Molemmat joukkueet katkoivat syöttöjä keski-alueella ja pitkiä hyökkäyksiä ei juuri nähty. Irtopalloihin ahnaammin heittäytyi kuitenkin vastustaja, joka niittasi ensimmäisen ajassa 13:41.

Erätauolla valmentaja Sakke painotti kulmissa vääntämisen tärkeyttä käyttäen Hannan aiempaa vääntöä esimerkkinä. Ja niinhän siinä kävi, että tunnollinen #29 Hanna Koivisto väänsi puolustajaksi siirretyn #63 Jenna Javanaisen laitasyötön voitoksi, ladaten maukkaan tasoitusosuman.

Jonkun verran sekoiltiin sitten merkkausten kanssa ja vastustajat lisäsivät johtoaan maalilla, ja hetkeä myöhemmin toisella.

Tässä vaiheessa täytyi vihdoinkin herätä ja etsiä se oma tuttu tekemisen taso. Ensiksi mallia näyttivät syöttäjä #29 Hanna Koivisto ja maalin viimeistellyt #15 Essi Pirttivaara. Hetken aikaa taas väännettiin ja omille väännettiinkin. Tässä kohtaa #90 Henna Pernu osoitti maalin edustalla tahtoaan ja tasoitti pelin lukemiin 3-3.

Kolmannen erän alussa joukkuekaverilta tullutta vinkkiä pääsi hyödyntämään puolustaja #13 Erika Kamsula, joka nosti jalalla ja heitti #21 Ulla Rytkösen tarjoileman pallon verkon perälle. Tuuletuskilpailuun muut haastanut kapteeni päättikin näyttää mallia, heittäen kärrynpyörä-tuuletuksen.

Loppu erä oli jännittävä. WFT :n aikalisän jälkeen vastustaja laittoi kaiken peliin.  Päätettiin kuitenkin estää vastustajan pallonhallinta ja tässä onnistuttiin upeasti. Karvaajat painoivat päädystä asti ja puolustuksessa pidettiin palloa hampaat irvessä. Näin ottelusta taisteltiin upea 3-4 voitto.

Älytön kiitos meidän kaikille toimitsijoille ja huikeille katsojille! Sarjataulukon 3. sija tuntuu tässä vaiheessa kautta aika lämpimältä 💕