Salibandyakatemia

Salibandyakatemiatoiminta on oleellinen osa O2-Jyväskylän pelaaja-, valmentaja- ja seurakehitystä. Akatemiatoiminnan avulla pyrimme kehittämään arkeamme ja näin edistämään pelaajan kehitystä. Akatemialeireillä ei keskitytä pelkästään pelaajien kehitykseen, vaan kehityksen kohteena ovat myös valmentajat ja seuratyöntekijät. Tämä takaa myös sen, että harjoitusten laatu ja seura organisaationa kehittyy, mikä edesauttaa pelaajan kehittymistä. Salibandyakatemiatoimintaa järjestetään Eerikkilän ja Vierumäen urheiluopistoilla.

 

VIERUMÄEN SALIBANDYAKATEMIA

O2-Jyväskylä valittiin Vierumäen salibandyakatemiaan kaudelle 2016-2017. Akatemiaohjelmaan osallistuvat 2002 syntyneiden poikien joukkue C2-pojat. Akatemiatoiminnan tavoitteena on tukea seurojen valmentajia jatkuvassa kehittymisessä sekä pelaajia kasvamaan kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Erityisesti fysiikkaharjoittelussa, urheilijatestauksessa, ravintoon liittyvissä asioissa ja henkilökohtaisissa pelitaidossa akatemialla on paljon annettavaa. Painopistealueena Vierumäen salibandyakatemiassa on pelikäsityksen opettaminen. Yhteensä akatemiassa urheilee ja oppii alkavalla kaudella n. 70 C- ja B-junioria ja n. 10 valmentajaa.

Akatemialeirejä on kauden 2016-2017 aikana kolme. Ensimmäinen leiri pidetään syksyllä 2016, toinen leiri marraskuussa 2016 ja kolmas leiri huhtikuussa 2017. Yksi leiritys kestää kolme päivää. Pelaajat saavat leireiltä mukaansa etätehtäviä joita suoritetaan normaalien seuraharjoitusten yhteydessä leirien välillä. Vierumäen salibandyakatemia johtoajatuksena on, että pelaajat opiskelevat salibandya.

 

EERIKKILÄN FLOORBALL ACADEMY

Salibandyliiton uusi pelaajakehitysjärjestelmä kantaa nimeä maajoukkuetie. Salibandyliiton Maajoukkuetielle valitaan ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat. Seurantatapahtumat toteutetaan Floorball Academyssa (FBA), Eerikkilässä. O2-Jyväskylä on hakenut kaudelle 2017-2018 Eerikkilän akatemiatoimintaan kahdella ikäluokalla. Valinnat julkaistaan 10.3.2017.

FBA-toimintaan valitaan seurajoukkueita ja niiden lisäksi yksittäisiä pelaajia, joiden pelilliset valmiudet edellyttävät valintaa. Yksittäisistä pelaajista muodostetaan tapahtumissa United-joukkueet. United-pelaajien valinnat suorittavat Salibandyliiton Maajoukkuetievalmentajat, jotka kauden aikana seuraavat pelaajia.

Salibandyn Maajoukkuetien tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan sen hetkistä tasoa. FBA-seurantatapahtumat kertovat kehittymisen faktat ja sitovat valmennustoiminnan määrätietoiseksi prosessiksi useammalle vuodelle.