Historia

2016

Vuoden 2016 katusählypeleihin ilmoittautui yhteensä 32 joukkuetta. Katusählyn SM-finaalipaikoista pelattiin viidessä sarjassa: miesten sarja, naisten sarja, sekasarja, firmasarja ja poikien sarja. Sarjojen voittajat lunastivat paikan Katusählyn SM-finaaleihin jotka pelattiin Helsingin Narinkkatorilla lauantaina 3.9.2016.

Miesten sarjan ennakkoasetelmat olivat herkulliset. Miesten sarjaan ilmoittautui 15 joukkuetta joiden joukossa oli todella mielenkiintoisia ryhmittymiä. Vuoden 2015 voittajajoukkue "Sympaattiset pensaat" (Kuopio) lähti puolustamaan turnausvoittoaan. Toissa vuoden mestari Vtun Kyyt olivat vahvistuneet ja Joni Lempinen palasi joukkueen kokoonpanoon vuoden tauon jälkeen. Oma sanottavansa turnausvoitossa oli myös Ilkka Peltosen kokoamalla "Team Höykky Loversilla", joka oli sekoitus vanhaa ja nykyistä liigapeluria. Tähän kun lyötiin vielä M-teamia viime kaudella edustaneen Iiro Kinnusen "Wet Dream Team", jonka pelaajalistalta löytyi muun muassa Jonne Junkkarinen, niin miesten sarjan pakka oli täysin auki. Ei sopinut myöskään unohtaa mustien hevosien yllätysmahdollisuutta, sillä kyseessä oli kuitenkin katusählyturnaus - ei salibandy.

Miesten välieriin selvitti tiensä lohkovaiheen ja puolivälierien jälkeen kuopiolaiset joukkueet Corneri ja Sympaattiset Pensaat, sekä jyväskyläläiset joukkueet Kohta Sattuu ja Lämy. Molemmat välieräottelut päättyivät loppulukemiin 3-2 - voittajajoukkueina Corneri ja Lämy. Kiihkeän finaalin voittoon itsensä pelasi Lämy loppulukemin 4-2. Finaaliottelu on katsottavissa kokonaisuudessaan tästä.

Naisten sarjassa nähdään derbyhengessä Happeen ja O2:sen liiganaisten mittelö. Tätä kaksikkoa lähtee haastamaan varmasti myös "Gazon Boulette", jolla on aikaisemmilta vuosilta menestystä aina katusählyn SM-finaaleista asti. Neljäntenä joukkueena naisten sarjassa on O2-Jyväskylän tyttöjen akatemian pelaajista koostuva porukka. Nähtäväksi jää onko nuoruuden into eduksi vai voittaako kokemuksen tuoma maltti.

Firmasarjassa kovimman firman tittelistä lähtee taistelemaan kuusi joukkuetta. Sarjassa on mukana Procemex, ManpowerGroup Solutions, Castom, Onerva, Kopla ja OHR. Kisaorganisaatio on pyrkinyt tekemään yritysurkintaa, mutta firmojen sählyvuoroille asti ovet eivät ole auenneet. Joukkueiden välisistä voimasuhteista ei kisaorganisaatio osaa sanoa mitään ennen pelejä.

Sekasarjassa nähdään O2JKL:n miesten ja naisten edustusjoukkueiden valmentajien taisto. Jere Viljanmaa on koonnut omaa legioonaan "Kohta Sattuu" ja miesten edustusjoukkueen valmentaja Ismo Nybacka on vastannut huutoon kokoamalla oman "Kissin Chat & Ladies" -joukkueen. Eikä häviä sarjan kolmaskaan joukkue "IT-äly" edustustehtävien määrässä Amppariseurassa. Puheenjohtaja Kari Jauhiainen, junioripäällikkö Jani Saukko ja tyttötoiminnan koordinaattori Ina Airola iskevät varmasti täysiä ja tosissaan heti alkuvihellyksestä lähtien.

Poikien sarjassa nähdään Hirvien ja Amppareiden yhteenotto. Viime vuonna poikien sarjan voitto meni Amppareille - näinköhän tänä vuonna on Hirvien vuoro?

Tervetuloa seuraamaan otteluita Lutakonaukiolle klo 10 alkaen. Pelipaikalla on katsomo ja pieni kioski, jossa myydään herkullisia Tampereen lihajalostamon höyrymakkaroita.

 

2015

Salibandyliiton katusählykiertue on kiertänyt 20 vuoden ajan ympäri Suomea. Vuonna 2015 osaturnauksia on kaiken kaikkiaan 30, joista voittajajoukkueet lunastivat paikan Helsingissä 29.8.pelattuihin Katusählyn SM-finaaleihin. Jyväskylän osaturnaukseen osallistui 28 joukkuetta ja paikasta finaaliturnaukseen taisteltiin miesten-, naisten, seka- ja poikien sarjassa.

Miesten sarjassa finaaliturnauspaikkaa tavoitteli kaikkiaan 13 joukkuetta. Mukana oli muun muassa tuoreita nuorten maailmanmestareita Eemil Ukkonen, Eino Heinonen ja Miro Tuomala, sekä O2-Jyväskylän maratontilaston johtaja maali-, syöttö-, ja pistepörssissä, Vesa Hytönen. Tohtori Hytönen oli rekrytoitu viime vuoden mestareiden Vtun Kyiden riveihin ja nuorten maailmanmestarit luutivat Housumiesten joukkueessa. Miesten sarjassa pelattiin alkusarja kolmessa lohkossa, joista lohkon kaksi parasta ja kaksi parasta lohkokolmosta selvittivät tiensä pudotuspelivaiheeseen.

Lohkossa A Vtun Kyyt selvittivät tiensä lohkovoittoon puhtaalla pelillä. Lohkokakkosena jatkoon selvisi Tre Kronor. Lohko B osoittautui ns. kuolemanlohkoksi. Lohkovoiton nappasi Sympaattiset pensaat jättäen Kissin Chatin toiseksi samoilla pisteillä. Kolmantena lohkosta selvisi jatkoon vielä Katuhait ja näin ollen Housumiesten taival päättyi lohkovaiheeseen. Lohkosta C jatkoon eteni O2-Jyväskylän miesten kakkosjoukkueen pelaajista koostuvat teamSteam, Vuohenjuusto ja naiset liiganousuun johdattaneiden Jere Viljanmaan ja Markus Penttisen joukkue Kohta Sattuu.

Puolivälierissä Vtun Kyyt voittivat Vuohenjuuston 7-3, Katuhait voittivat teamSteamin 2-0, Sympaattiset Pensaat voittivat Kohta Sattuu 8-2 ja Kissin Chat voitti Tre Kronorin 2-1. Näin ollen välierissä kohtasivat Sympaattiset Pensaat ja Kissin Chat sekä Vtun Kyyt ja Katuhait. Molemmat välieräkamppailut olivat erittäin tiukkoja. Sympaattisten Pensaiden ja Kissin Chatin ottelussa maaleja tehtiin tasatahtiin ja lopulta päädyttiin rangaistuslaukauskilpailuun. Rankkareissa Sympaattiset Pensaat olivat tarkempia ja etenivät finaaliin. Toisessa välieräottelussa edettiin maaleitta aina puoleen väliin saakka kunnes Katuhait onnistuivat maalinteossa. Tämän jälkeen Katuhaiden tiukka puolustus onnistui pitämään Kyyt takana. Finaalissa Sympaattiset Pensaat siirtyivät kahden maalin johtoon, josta Katuhait eivät enään toipuneet. Turnausvoitto Sympaattisille Pensaille ja kutsu Katusählyn SM-finaaleihin Helsinkiin.

Naisten sarjassa turnausvoitosta kilpaili viisi joukkuetta. Viime vuoden voittajan Reilukerhon pelaajistoa oli Sulkahattuun joukkueen riveissä. O2-Jyväskylän naisten edustusjoukkue oli saanut jalkeille kaksi joukkuetta - Altavastaajat ja WannaBee. Mielenkiintoa sarjassa lisäsi naisjääkiekkoilijoiden joukkue Hokifäts. Alkulohkon voittoon pelasi itsensä viime vuoden voittajat Sulkahattuun. Altavastaajat ja Hokifäts sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. Viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin selviytyi WannaBee. Sarjan viides joukkue koostui O2-Jyväskylän B-tytöistä, joka ei pystynyt viemään pisteitä kokeneemmilta kilpasiskoilta. Välieräpeleissä Sulkahattuun eteni vastustamattomasti finaaliin kukistaen WannaBeet 5-2. Toisessa välierässä Altavastaajat voittivat Hokifätsin 3-1. Turnauksessa tappioitta pelannut Sulkahattuun koki ensimmäisen tappionsa finaalissa ja näin ollen naisten sarjan uudeksi mestariksi kruunattiin Altavastaajat.

Sekasarjassa nähtiin todellista salibandytaitoa, kun Team Spiritin pelaajistoon kuului Kotilaisen veljekset Paul ja Peter. Team Spirit voittikin molemmat alkulohkon pelinsä ja eteni finaaliin, jossa Lipolan Nuolijat tarjosivat hyvän vastuksen, mutta voittoon asti tuo taistelu ei riittänyt. Turnausvoitto Team Spiritille ja SM-finaalikutsu takataskuun.

Poikien sarjassa nähtiin O2-Jyväskylän ja Duxin välisiä derbyjä. O2-Jyväskylän C-pojat olivat perustaneet kaksi joukkuetta sählyihin, D-pojat yhden ja sarjan neljäs joukkue oli Duxin C2-pojat. Alkulohkon voitto meni D-pojille, joka kohtasi välieräottelussa saman seuran C-pojat. D-pojat läksyttivät vanhempiaan 5-2 lukemin edeten finaaliin. Toisessa välierässä Dux voitti ottelunsa 6-2, joten finaali käytiin O2:sen D-poikien ja Duxin C-poikien kesken. Finaalissa edettiin tasatahtiin ottelun puoleen väliin asti, kunnes D-pojat repäisivät irtioton, joka riitti loppuun asti. D-pojille turnausvoitto 7-4 lukemin.

Turnauksessa pelattiin myös Pistemestari-peli. Pistemestarissa pelaajat keräävät itselleen pisteitä joukkuemestyksen perusteella. Pelaajat jaetaan kahteen joukkueeseen arpomalla jaot aina ennen jokaista ottelua. Paras pelaaja on se, joka kerää näistä otteluista eniten pisteitä. Pistemestarissa nähtiin Suomen maajoukkueessakin esiintyneet Jami Manninen ja Jonne Junkkarinen. Kolmella eri kentällä pelatuissa Pistemestareissa voittajiksi pelasivat itsensä Elina Halonen, Anssi Huisman ja Paavo Asunmaa.

 

Jyväskylän osaturnauksen voittajat:

Miesten sarja: Sympaattiset Pensaat

Naisten sarja: Altavastaajat

Sekasarja: Team Spirit

Poikien sarja: O2-Jyväskylä D2-pojat

 

Kesällä 2015 Jyväskylän osaturnaukseen osallistuivat seuraavat joukkueet:

Miesten sarja:

teamSteam
MC Rattopojat
Sympaattiset pensaat
Vtun Kyyt
Kissin chat
Kohta Sattuu
Heittopussit
Katuhait
B-Team
SC Jyväntus
Tre Kronor
Housumiehet
Vuohenjuusto

Naisten sarja:

Altavastaajat
Hokifäts
O2-JKL
WannaBee
Sulkahattuun

Sekasarja:

Lipolan nuolijat
Team Spirit
Kohta Sattuu

Pojat:

O2-JKL C-pojat
FBC DUX C2
O2-JKL D-pojat
O2-JKL C-pojat 2

D-pojat:

O2-JKL 03-pojat pörriäiset
O2-JKL 03-pojat pistiäiset
O2-JKL D-pojat